USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У невеликому селі на Волині облаштували дитячий майданчик

25 Вересня 2018 22:00
У невеличкому селі Суськ Ківерцівського району віднині діти зможуть активно проводити дозвілля на новенькому майданчику. До облаштування відпочинкової зони для малечі долучився Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Святкове дійство відкриття приурочили до Дня села, і завітав на нього, аби привітати жителів із гарною подією, депутат обласної ради від УКРОПу Олександр Омельчук.

Дитячий майданчик розмістили біля сільського будинку культури. Небайдужі батьки дітлахів встановили конструкції, навозили пісок, обвели майданчик дерев’яним тином, аби малеча безпечно проводила час. Сільський голова Юрій Самолюк власноручно доєднався до облаштування дитячої зони, бо йому небайдуже, як живе село і його жителі. Він уже третє скликання очолює громаду, повідомляє прес-служба УКРОПу.

«Ще є багато задумок!, – стверджує керівник. – Далі будемо намагатися працювати для рідного села. Вдячний ініціативній групі, яка підготувала проект для залучення коштів із Фонду Ігоря Палиці, небайдужим місцевим підприємцям та усім односельчанам, які доклали власних сил для обладнання дитячого майданчика. Разом можна багато зробити! У селі ж – понад 50 діток до 10 років. І вони, і їхні батьки особливо задоволені».

Діти із особливою радістю випробовували гірку та гойдалки, розважалися із запрошеними Фондом «Тільки разом» аніматорами. Найбільше емоцій у малечі викликало бульбашкове шоу.

«Раніше не було у нас майданчика і ми проводили час біля школи, але там лише турніки. Тепер з друзями будемо сюди приходити», – розповів Антон, який із особливим завзяттям взявся за відпочинок в новій ігровій зоні.

Місцевий житель Юрій Косенюк завітав на свято із трирічною донечкою Софійкою, але стверджує: наступного разу прийде ще з двома своїми дітками, аби вони змістовно і весело відпочили.

«У нашому селі дуже потрібний був майданчик, бо село розвивається, багато молодих сімей, у яких є дітки, – розповідає Юрій Косенюк. – Це гарний зачин у громаді, далі ще щось інше побудуємо. Ми справимося і усе добре буде в нашій країні!»

Оптимістичний настрій передався багатьом жителям Суська: раділи, що вдалося здійснити задумане і вся громада стала учасником цієї справи.

«Вже давно назріла така потреба відкрити в Суську майданчик, – зазначив депутат обласної ради Олександр Омельчук. – Сьогоднішнє свято відкриття зібрало багато дорослих і дітей. Віднині цей майданчик стане головним осередком села. Тепер батьки будуть точно знати, де шукати своїх дітей. Дітей прошу берегти майданчик, бо багато зусиль зосереджено на його будівництво. Добре, коли в громади активні і діяльні керівники, які прагнуть розвивати власне село».

«Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» направляє свої зусилля на те, щоб дітки всебічно розвивалися, тому встановлення дитячих майданчиків – у пріоритеті, ствердив представник Фонду «Тільки разом» Олександр Мельничук. – У Волинській області уже не перший рік займаємося тим, аби відпочинок дітей був безпечним і змістовним. Тепер і у Суську діти будуть мати, де проводити дозвілля. Це вдалося, тому що справжній господар очолює громаду, який здатний об’єднати навколо себе таких же ініціативних людей. Сподіваюся, щороку на День села у Суську буде нове відкриття, нова гарна подія. Активність і небайдужість допоможе реалізувати ще багато справ для рідного села».

Під час свята уже з’явилася ідея обладнати поруч із дитячим майданчик для занять спортом дорослих жителів Суська. Отож, попереду – багато задумок. А наразі від Фонду «Тільки разом» місцева бібліотека отримала нові книги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
хохо Показати IP 25 Вересня 2018 22:45
убожество. то там де возять сірий ліс вагонами обгородили штахетником дітям місце і вже новини і вже герої. та не грабуйте людей
Анонім до хохо Показати IP 26 Вересня 2018 00:39
А ти думаєш там треба бетонний забор з колючим дротом?? Це ДИТЯЧИЙ майданчик!
Хі хі Показати IP 25 Вересня 2018 23:13
А в нас, що не зроби, то все недогодиш.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus