USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В Одерадівську школу закупили нову техніку

7 Листопада 2016 18:03
П’ять років тому вчителька атестувалася на підвищення кваліфікації та взяла участь в обласному конкурсі «Учитель року», у якому здобула перемогу. За це відділ освіти подарував у кабінет української мови меблеву стінку. На цьому активісти школи не зупинилися, хотіли повністю осучаснити бодай один кабінет.

Про це повідомили у прес-службі Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

У непростий для держави час суттєвих змін зазнає якість освіти в Україні. Через нестачу підручників для учнів 4-7 класів батьки змушені за власні кошти роздруковувати потрібний матеріал. У міських школах альтернативою книжкам стали гаджети, що з ними замість підручників діти ходять на уроки.

Із технічним прогресом щороку змінюється і оснащення в кабінетах навчальних закладів. Уже стало доброю традицією в кожному класі встановлювати комп’ютер та телевізор – цим теж можуть похизуватися міські заклади. В інших умовах доводиться здобувати знання дітям, які навчаються в селах.
У ногу з часом

Село Одеради розташоване за 20 кілометрів від Луцька. Там живе понад 300 людей. До сільської ради входять також села Йосипівка та Сьомаки. Дітей шкільного віку гуртує навчальний заклад в Одерадах, який відвідують учні цих населених пунктів. На уроки вони щодня дістаються рейсовим автобусом. Після занять часто доводиться чекати на транспорт, аби доїхати додому. Та це не єдина проблема, якою переймається громада. Через мізерне державне фінансування освіти батьки вже звикли за власні кошти робити ремонт у приміщеннях школи та купувати потрібний матеріал.

Щороку умови навчання змінюються, вносять корективи й сучасні технології, які комусь полегшують, комусь ускладнюють життя.
«У нашій школі є лише п’ять комп’ютерів у кабінеті інформатики. Батьки допомогли покращити і матеріальний стан навчального закладу, однак технічних засобів бракує. Важко в сучасних умовах навчати дітей, готувати до олімпіад чи конкурсів. Адже зазвичай на конкурсах потрібно щось презентувати на комп’ютері. Як це можна ефективно робити, коли деякі діти на ньому не працювали?» – бідкається заступник директора школи Тетяна Угринович.
Кабінет облаштовували п’ять років

У школі – 11 кабінетів. Учителі шукають різні можливості, щоб осучаснити вигляд класних приміщень. Завуч школи, за сумісництвом учитель української мови та літератури Тетяна Угринович, облаштовувала кабінет теперішніх шестикласників п’ять років тому. Жінка пригадує, коли в класі не було меблів для підручників.

П’ять років тому вчителька атестувалася на підвищення кваліфікації та взяла участь в обласному конкурсі «Учитель року», у якому здобула перемогу. За це відділ освіти подарував у кабінет української мови меблеву стінку. На цьому активісти школи не зупинилися, хотіли повністю осучаснити бодай один кабінет.

«Ми звернулися по допомогу до Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Для повного завершення кабінету нам потрібно було придбати стенди, телевізор та комп’ютер», – каже Тетяна Угринович.

На початку нового навчального року в Одерадівській школі навчальний процес змінився на краще. Тепер учні працюють за комп’ютером та виступають із проектними роботами. Тетяна Саламова навчається у шостому класі. Представляє навчальний заклад на конкурсах з української мови та олімпіадах з математики. Часто виборює призові місця на обласних етапах. Нова техніка, переконана дівчина, покращить рівень навчання, стенди вже ставали учням у пригоді.

У програмі з української літератури є тема «Література рідного краю». На цих уроках учнів знайомлять із видатними постатями Волині. Щоразу вчителі запрошують талановитих волинян, аби учні могли з ними поспілкуватися. Цього разу діти знайомилися з творчістю поетеси Наталії Бугай та композиторки Галини Васіної. На зустрічі побували і представники Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

«Усе те, що зараз вкладемо в дітей, отримаємо у майбутньому. Важливо дбати про розвиток учнів з самого дитинства та підтримувати їхні досягнення. Тому робімо й надалі разом усе найкраще для наших дітей», – зазначила спеціаліст представництва Фонду в Луцькому районі Наталія Рубльова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Всезнайко Показати IP 7 Листопада 2016 21:50
А Городок забули, теж Одерадівська сільрада?
до Всезнайко Показати IP 8 Листопада 2016 08:29
Городок - це колишня Йосипівка... Могли назву села вказати актуальну.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus