USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

В Одесі на Алеї слави побилися «куликівці» та проукраїнські активісти

10 Квітня 2016 15:01
В Одесі сьогодні під час святкування визволення міста від фашистських загарбників сталися сутички «куликівців» із проукраїнськими активістами.

Як передає кореспондент УНІАН, під час меморіальних заходів на Алеї Слави у Центральному парку культури і відпочинку ім. Тараса Шевченка, сюди прийшли організатори та учасники проросійських акцій, які зазвичай проходять на Куликовому полі (з приводу масових заворушень 2 травня 2014 року).

Коли офіційна частина урочистої церемонії завершилася, близько ста «куликівців» пройшли до монумента Невідомому матросу для проведення своєї акції. Вони тримали в руках червоні прапори і прапори міста, на одязі багатьох були чорно-коричневі (георгіївські) стрічки.

Перед присутніми виступив один із організаторів цього заходу Моріс Ібрагім. Антимайданівці розгорнули великий банер, зміст якого стосувався заворушень 2 травня 2014 року. Вони почали покладати квіти до монумента, обгорнуті «георгіївськими» стрічками.
На Алею Слави також прийшли представники патріотичних організацій Одеси, які, побачивши згаданий атрибут, обурилися й почали знімати стрічки з букетів. Між опонентами виникла словесна перепалка, один із проукраїнських активістів зірвав таку стрічку з одягу «куликівця». Почалася бійка, правоохоронці стали між сторонами конфлікту живим ланцюгом, двох учасників бійки вивели з натовпу.

Як повідомили у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області, двох учасників бійки доставлено до Приморського відділу поліції.
«Конфлікт між опонентами продовжився на Лідерсовському бульварі, прилеглому до парку Шевченка. Затриманих тут не було», - зазначили у відділі.

Джерело в поліції повідомило виданню, що в місті також були інші «дрібні провокації». Зокрема, під час урочистого покладання квітів до монументу Невідомому матросу хтось підклав букет, перев'язаний стрічкою в кольорах російського прапора, аналогічно – на площі 10-го квітня – до стели «Крила перемоги». В обох випадках стрічки-триколори відразу прибрали.
До слова, сьогодні в Одесі проходять урочистості з нагоди 72-ї річниці визволення міста від фашистських загарбників.

Напередодні виконувач обов’язки начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Гіоргі Лорткіпанідзе на брифінгу заявив, що 10 квітня громадський порядок у місті забезпечуватимуть понад 1 тисяча правоохоронців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Голуб миру Показати IP 10 Квітня 2016 15:26
Не дивно.З таким г**нопрезидентом і Одеси позбудемся.Шкода, що скількі людей загинуло.Будь ти п***ятий офшоровець
Мирне небо до Голуб миру Показати IP 10 Квітня 2016 17:34
не расшатывайте лодку, а то нашего поросенка укачает...
Анонім Показати IP 10 Квітня 2016 18:42
Лицарі - стариків бити
Добряк Показати IP 11 Квітня 2016 00:55
Ч*кнутиє р*шисти.л*пити їх мало.в обезьяннік на 15 суток або видворити в московію
Анонім Показати IP 11 Квітня 2016 06:49
Хто хоче в Расею ми ж нікого не тримаємо, чи всі мають жити так як хоче купка неадекватів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus