USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

В Одесі внаслідок російської атаки пошкоджені 25 пам’яток архітектури

23 Липня 2023 16:17
Внаслідок нічної російської атаки на Одесу пошкоджені 25 пам’яток архітектури.

Про це повідомив начальник Одеської ОВА Олег Кіпер.

«Попередньо 25 пам’яток архітектури пошкоджено російськими терористами за ніч в Одесі. Серед них – будівлі XIX-XX сторіччя: будинок Чижевича, будинок Папудової, будинок Заблудовського, будинок Гагаріна, будинок Януша, будинок Жданової, будинок Рассель дель Турко, будинок Маса, особняк Манук-Бея, будинок Ковалевського, будинок Порро, будинок Машевського та інші», – йдеться в дописі.

Кіпер зазначив, що це – інформація станом на 14:00.
Документація злочинів терористів продовжується, на місцях працюють експерти.

«Росіяни навмисно спрямували свої ракети на історичний центр Одеси, що знаходиться під захистом ЮНЕСКО! Все, що змореною працею створювалося великими архітекторами, знищується зараз цинічними нелюдами», – наголосив він.

Внаслідок нічної ракетної атаки РФ в Одесі пошкоджено більше 40 будівель, серед них п’ять дошкільних закладів.

Великих руйнувань зазнав головний православний храм Одеси – кафедральний Свято-Преображенський собор УПЦ (Московського патріархату).

На стаціонарному лікуванні станом на зараз залишаються семеро постраждалих внаслідок нічної атаки Росії на Одесу, серед них – юнак у тяжкому стані з проникаючим пораненням грудної клітки.

В медзакладах міста отримали лікування 22 постраждалих внаслідок нічної атаки РФ на Одесу, з них троє дітей.

У міськраді поінформували, що більшість травм спричинені уламками скла. Одному з пацієнтів лікарі дістали з тіла шматок металу.

«Наразі на стаціонарному лікуванні залишаються семеро постраждалих внаслідок російської агресії, у тому числі хлопець 2006 року народження у важкому стані з проникаючим пораненням грудної клітки. Інші пацієнти продовжують лікування амбулаторно», – йдеться в дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus