USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В одній із шкіл Волині з'явився унікальний клас

19 Вересня 2017 09:24
У Любешівській школі відкрився унікальний клас. Із першого вересня 19 першокласників опорного навчального закладу Любешівський НВК «ЗОШ І—ІІІ ступенів-гімназія» навчаються за програмою науково-педагогічного проекту «Інтелект України», інформує Волинь Нова.

Всього на Волині таких класів є сімнадцять, переважно міських шкіл. Вперше за такою новою системою поведе в Країну знань любешівських малят старший учитель вищої категорії Марія Джуманюк, котра пройшла відповідну підготовку. Заступник директора з виховної роботи цього навчального закладу Людмила Пасевич розповіла:

— Програма «Інтелект України» реалізовує концепцію нової української школи. На уроках формується успішна особистість школяра, а в майбутньому — успішного громадянина. Навчання та підручники у проектному класі, як і в усіх інших, надаються безкоштовно. Батьки оплачують лише додаткові навчальні матеріали.

Крім того, педагог наголосила на відмінності у вивченні предметів: уроки багатофункціональні. Наприклад, на заняттях із математики є елементи фізики, читання, загалом же всі предмети викладаються комплексно, діє система повторення. Навчальна програма передбачає поглиблене вивчення природничо-математичних дисциплін та іноземної мови, останньої замість однієї години в цьому класі — три на тиждень. Незвичні предмети, які вивчатимуть першачки, — «Людина і світ», «Навчаємося разом», з другого класу — «Еврика». На прохання батьків введений також урок хореографії. Новим є те, що проектний клас забезпечений інформаційно-комп’ютерними технологіями, в тому числі аудіо-відеоматеріалами на кожну тему, розробники проекту надали наочність на кожен урок і навіть плани-конспекти для вчителя.

Аби відважитися на таке нововведення, любешівці переймали досвід інших. Так, Людмила Пасевич у березні цього року побувала на навчанні керівників шкіл України, в тому числі й Волині, щодо впровадження науково-педагогічного проекту «Інтелект України» на базі експериментального навчального закладу — Харківська гімназія №169.

А в квітні їздила до Києва як учасник І Всеукраїнського батьківського форуму учасників науково-педагогічного проекту «Інтелект України» «Педагогіка партнерства». У столичному НВК «Домінанта» відбулася презентація досвіду директорів, педагогів та батьків. Що ж до Любешівського НВК, то тут проходили загальношкільні батьківські збори, а також батьків майбутніх першокласників, де обговорювали питання запровадження такого навчання в Любешові.

Наразі діти залюбки відвідують унікальні уроки. А як зарекомендує себе «інтелектуальне» нововведення, покаже час.

Тамара УРЯДОВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus