USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В ООН заявили, що отримали докази використання Росією касетних боєприпасів в Україні

12 Березня 2022 00:53
Росію звинуватили у застосуванні касетних бомб в Україні, а Міжнародний кримінальний суд (МКС) розпочав розслідування можливих військових злочинів.

Про це йдеться у повідомленні Управління Верховного комісара ООН з прав людини.

Заборонені боєприпаси застосовували, зокрема, у Харкові та Вугледарі.

Докази чітко вказують на те, що ця атака була здійснена російськими силами. Зображення, опубліковані в інтернеті, показують, що російські боєприпаси впали в тому ж районі в день нападу.

«Застосування касетних боєприпасів у населених пунктах несумісне з принципами міжнародного гуманітарного права», - йдеться у повідомленні Управління Верховного комісара ООН з прав людини.
Smerch 9M55K and Uragan 9M27K launched cluster rockets are similar, but have differences in their construction that allow them to be identified. This guide from @MarkHiznay, Associate Arms Director at @HRW, shows their identifying features: pic.twitter.com/uSrQgSs1DA— Bellingcat (@bellingcat) March 11, 2022
Окрім того, про це заявила журналістам офіційний представник організації Ліз Троссел.

«Через їхню широку дію застосування касетних боєприпасів у населених пунктах несумісне з принципами міжнародного гуманітарного права, що регулюють ведення бойових дій», – заявила Тросселл.

«Нагадуємо російській владі, що завдання ударів по цивільних особах та цивільних об'єктах, а також так зване «бомбардування територій» та інші форми невиборчих атак заборонені міжнародним правом і можуть бути прирівняні до воєнних злочинів», – наголосила вона.

Раніше Великобританія заявила, що Міністерство оборони Росії підтвердило застосування в Україні важких вогнеметних систем (ТОС-1А), які використовують термобаричні ракети, що заборонені міжнародними конвенціями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus