USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В операційних – шалена енергетика: журналістка про першу в Україні пересадку серця на Волині

26 Грудня 2019 09:27
Журналістка Ірина Заславець розповіла подробиці першої в Україні за 15 років трансплантації серця, яку провели на Волині.

«Це була доба, дочекатися якої я мріяла понад три роки, відколи побувала в Індії на трансплантації серця!

Вперше за останні 15 років наші лікарі трансплантували серце. Звучить фантастично, але це відбулося у звичайній районній лікарні на Волині – у місті Ковель, у Ковельському МТМО. І я мала щастя це бачити.

Мультиорганний забір там провели напередодні увечері. Вилучили дві нирки і серце. Його пересадив Борис Тодуров, який з командою прибув з Києва і працював разом з ковельськими лікарями. Там же трансплантували і одну нирку, іншу відправили до столичного Інституту Шалімова, де під ранок теж провели операцію.

Що ж до Ковеля... Шалену енергетику і синергію, яка панувала в операційних, неможливо описати словами. Це була злагоджена робота професіоналів, незалежно від закладу, який вони представляли. Без конкуренції. Лише з бажанням врятувати життя і довести всім скептикам, що на шляху до великої мети – не існує перешкод, яких не можна здолати.

Oleg Samchuk, Юліан Голик, Роман Домашич вам це вдалося! Вітаю всю команду! Вірю, що далі буде лише більше!

Borys Todurov, Гаврил Ковтун, Антон Шпачук, ви як завжди показали найвищий рівень! В операційній на вас дивилися, затамувавши подих», – йдеться у її дописі у фейсбуці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus