USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

У Порошенка привласнили техніку з ситуативної кімнати РНБО, яку закупили за державний кошт, – журналіст

29 Травня 2019 13:35
Нещодавно, Секретар РНБО України Олександр Данилюк показав на відео знамениту ситуативну кімнату в Адміністрації президента, і заявив про зникнення з неї всіх моніторів і серверів, де зберігалася секретна інформація. Данилюк зауважив, що уся техніка зникла з вини екс-президента, на що у команді Порошенка розповіли, що техніка закуплена за власні кошти Петра Порошенка і тому він мав повне право її забрати.

«Уся техніка для ситуаційної кімнати президента була орендована за власний кошт Петра Порошенка і відповідно повернута орендодавцю. Жодної конфіденційної інформації на серверах не зберігалося, доступ до неї забезпечувався лише online. Кімната працювала як відображення різних джерел інформації, але ці джерела залишалися на своїх місцях у Прикордонній службі, СБУ чи податковій», – розповів прес-секретар Порошенка Святослав Цеголко.

Журналіст Олександр Дубінський заявляє, що все – відверта брехня, обладнання насправді належить державі, а Порошенко її банально викрав.

Адже ще вересні 2018 року, звільнений заступник голови АП Шимків заявив журналістам, що обладнання для ситуаційної кімнати Адміністрації Президента – було куплено за державний рахунок.

«Дуже часто кажуть – а як же ви шукали це обладнання? Ми пішли, подивилися, хто взагалі закуповував у країні великі сервери і що вони з ними роблять. З’ясувалося, що ЦВК колись на вибори купила велику стійку «заліза». Я питаюся, а де це все? Та воно стоїть в Укртелекомі. Вам треба? Ні. Ми пишемо запит і нам передають. Супер, сервер уже знайшли.

Потім НБУ зменшував кількість відділень, у них залишалося «залізо». Ми спитали в Нацбанку, у вас там буде щось? Так, будемо роздавати, аукціони, пишіть заявку. Мої хлопці поїхали, подивилися, що там у них. Кажуть – класно, от це і це ми хочемо взяти. Можна? Можна. Держава все рівно вже витратила кошти. Тобто ми шукали, де тільки можна знайти обладнання. А далі фахівці все правильно збирали», – розповів Шимків.

У зв’язку з цим журналіст Олександр Дубінський вважає, що на Петра Порошенка слід відкрити кримінальне провадження зі звинуваченнями у крадіжці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Анатоль_ Показати IP 29 Травня 2019 13:48
Це ганебно. Значить вiн барига
! до Анатоль_ Показати IP 29 Травня 2019 13:56
Журналіст цей один з самих бре_х_ливих. Да й по ситуації, Данилюк натупив, не знайшов свій кабінет. Все просто і сумно.
Анатоль_ до ! Показати IP 29 Травня 2019 14:41
Скiльки натупив барига шоколадний, народу ще довго буде икатися. Одна комуналка стала найвища в свiтi
! до Анатоль_ Показати IP 29 Травня 2019 15:25
Одне не спростовує інше. Журналіст брехливий до неможу.
Люди Показати IP 29 Травня 2019 14:38
Стаття 2.ЗУ "Про джерела фінансування органів державної влади Бюджетне забезпечення органів державної влади" - Органи державної влади здійснюють свою діяльність виключно за рахунок бюджетного фінансування (крім випадків, визначених цим Законом) в межах, передбачених Законом України про Державний бюджет України на відповідний рік. Отже органи державної влади не мають права займатись такою самодіяльністю. В них що за 5 років інвентаризація майна не проводилась????
Навуходоносор Показати IP 29 Травня 2019 15:48
Сознание мародеров изменить невозможно! Сначала Турчинов вообще заявил, что все на месте осталось, потом бывший пресс-секретарь барыги Цеголко сказал, что всю эту начинку бывший президент взял в аренду на фирме и вот теперь вернул владельцам. Если барыга брал в аренду такие вещи, где хранится на жестких дисках госинформация - то он совершил тягчайшее преступление! Ребята забрехались окончательно!
Опять до Навуходоносор Показати IP 29 Травня 2019 16:06
Ну ви же не глупый человек. И прекрасно разобрались в ситуации, кто и что говорил, делал. Все же ясно как белый день, "новий" глава РНБО не нашел свое рабочее место.
Анонім Показати IP 29 Травня 2019 16:16
Все -таки правий Зеленський. Дехто таки турист в Єгипті, і Україна для нього це номер у єгипетському готелі. Рік тому колишній замглави АП Дмитро Шимків говорив, що вся техніка куплена за бюджетні гроші. Тепер вона виявляється була орендована. Але на мою думку, навіть якщо припустити оренду, НІХТО НЕ МАЄ права виносити речі з секретною чи таємною інформацією. Це абсурд. Тим більше точно знали, де ця техніка буде стояти.
Навуходоносор до Анонім Показати IP 29 Травня 2019 16:57
Согласен!
Ні до Анонім Показати IP 29 Травня 2019 17:01
Да не було там ніякої інформації, абсолютно, ця техніка використовувалась по типу телевізорів, от і все. А сервера з секретною інформацією стоять в РНБО
Навуходоносор Показати IP 29 Травня 2019 18:25
Информация последних минут: "Экс-президента Украины Петра Порошенко заподозрили в уничтожении улик в связи с возбуждением в его отношении ряда уголовных дел. С таким подозрением выступает ресурс Elise Journal, отмечая, со ссылкой на свои источники, что из спортивно-развлекательного клуба "5 элемент", а также офиса в центре украинской столицы в срочном порядке вывозится имущество бывшего президента. Источники отмечают, что погрузкой занимаются сотрудники охраны и обслуживающий персонал, при этом работы не прекращаются даже в ночное время суток. Это дает основания предполагать, что бывший украинский лидер готовится к зачистке всех улик, которые могут быть использованы против него". Что и требовалось доказать!
? до Навуходоносор Показати IP 29 Травня 2019 21:21
Все, вы все доказали, браво! Вершина интеллекта и смекалки, браво! Брависсимо !
Mr.X. Показати IP 4 Червня 2019 17:23
Все преступления нацистской кровавой власти были украдены. Это и расстрел Майдана, сожжение одеситов, МН-17, военные преступления совершенные группой лиц по предварительному сговору, а именно Порошенко и его военизированной преступной группитовкой и мн.др.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus