USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

В США допускають передачу Україні винищувачів: що відомо

21 Липня 2022 09:36
У США не виключають, що Вашингтон чи хтось із його союзників може незабаром відправити винищувачі Україні. Вони можуть бути, зокрема, американського виробництва.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву начальника штабу ВПС США Чарльза Брауна, якого цитує Politico.

«Є американські (винищувачі – ред.), є Gripen зі Швеції, є Eurofighter або Rafale. Тож є ціла низка різних платформ, які могли б піти в Україну», – цитує видання відповідь генерала.

При цьому він заявив, що не може розголошувати інших подробиць та: «це буде щось не російське... Чого я не можу зробити, так це сказати вам, що це саме буде».

«Коментар Брауна має на увазі, що розмова про фактичне відправлення військових літаків ведеться, але що це буде і коли це станеться – неясно», – пише Politico.

На постачанні Україні винищувачів наполягають сенатори США, повідомляє 24 канал з посиланням на Fox News.

Вони переконані, що Пентагон повинен надавати нашій державі серед іншого військового обладнання ще й винищувачі.

Відповідний заклик надійшов від двопартійної групи, до якої входить шестеро сенаторів. Його міністру оборони Ллойду Остіну і голові Об'єднаного комітету начальників штабів Марку Міллі надіслав Ден Салліван.

Зауважимо, що раніше міжнародні партнери мали сумнів стосовно наших військових. Мовляв, вони використовують для польотів старі винищувачі, а отже навчання на нових займе у них надто багато часу. Але війна продемонструвала, що українці надзвичайно швидко опановують геть усю техніку, яку отримують.

Тож зараз про це вже не йдеться. Натомість український пілот з позивним "Джус" підкреслив, що нам зараз необхідні саме передові винищувачі. Вони дозволять ефективно протистояти ворогові у повітрі. Ба більше, самі пілоти не ризикуватимуть щоразу своїми життями, адже доводиться буквально виконувати "самогубні місії".

Додамо, що в адміністрації Байдена прохання про надання літаків усе ще не підтримали. Водночас представники як США, так і України зійшлись на думці, що українські пілоти за лічені місяці можуть опанувати сучасні літаки четвертого покоління.

Ба більше, генерал ВПС США Чарльз Браун підкреслив, що українських пілотів необхідно навчати. Він наголосив на тому, що США й інші країни-союзники повинні ділитись своїми знаннями. Водночас він не розповів, про який саме тип літаків йтиметься, якщо їх таки надаватимуть нашим військовим.

Додамо, за даними Повітряних сил, Україна веде переговори із західними партнерами про постачання винищувачів F-15, F-16 або F-18 на всіх рівнях влади.

Як ми писали, зі слів координатора Ради нацбезпеки США зі стратегічних комунікацій Джона Кірбі, США нададуть Україні додаткові HIMARS.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus