USD 39.55 39.80
  • USD 39.55 39.80
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

В Угорщині обрали нового президента. Що про нього відомо

26 Лютого 2024 21:32
Парламент Угорщини обрав нового президента країни – ним став кандидат від керівної коаліції «Фідес-КДНП» Тамаш Шуйок.

Про це повідомило угорське видання Index.hu, передає ТСН.

Депутати віддали 134 голоси за кандидатуру Шуйока, ще 5 – були проти. Ніхто з парламентарів не утримався. Так він став сьомим обраним президентом.

Новий глава держави вступить на посаду з 5 березня. До того часу обов’язки та повноваження президента виконуватиме спікер парламенту Ласло Кевер.

Що відомо про нового президента Угорщини

Тамаш Шуйок народився 1956 року. За освітою він юрист. Працював юрисконсультом, адвокатом, був почесним консулом Австрії. З 2014 року став членом Конституційного суду країни, вже у 2016-му – очолив його.

Лідер фракції «Фідес» Мате Кочиш заявив, що Шуйок є «юристом з бездоганним минулим і чудовою підготовкою». Керівні партії бачать у ньому «шанс втілити єдність нації».

10 лютого президентка Угорщини Каталін Новак подала у відставку на тлі скандалу, який був викликаний її рішенням помилувати чоловіка, засудженого за приховування справи про сексуальне насильство в дитячому будинку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus