USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

В Ухані – у 9 разів більше перехворілих на COVID-19, ніж було виявлено

30 Грудня 2020 16:59
Масштаби першого спалаху коронавірусу в Ухані можуть бути в дев'ять разів більшими від офіційно зафіксованих.

Про це свідчить дослідження серопозитивності місцевого населення, проведене Китайським центром з контролю і профілактикм захворювань в середу, 30 грудня, передає Кореспондент.

Зокрема, зразки крові в середині квітня взяли у 34 тисяч жителів Уханя, провінція Хубей, а також Пекіна, Шанхая і чотирьох інших провінцій. Так, на Ухань припадало близько третини зразків.

При цьому антитіла до коронавірусу виявили у 4,43% людей з 11 млн населення Уханя: це приблизно 450 тисяч осіб. Офіційно зареєстрованих в місті випадків COVID-19 на середину квітня було 50 008 осіб.

Такі відмінності - наслідок хаосу на початку епідемії і обмежених можливостей тестування на її ранній стадії. Можливо, також, що показник (4,43%) завищений через потенційно нерівномірний забір проб (в районі з високим рівнем випадків або серед літніх).

Це означає, що місто, яке стало першим вогнищем інфекції на планеті, далеке від колективного імунітету, - як і вся країна.

Нагадаємо, що раніше вчені з'ясували особливість нових британських штамів COVID. Заразність другою британською мутацією збільшилася на 70-80%. В результаті нові штами вірусу до середини грудня стали домінувати на території країни.

Також повідомлялося, що COVID-вакцини будуть ефективні протягом тривалого часу. Фахівці встановили, що імунітет до COVID-19 зберігається бодай вісім місяців. А це означає, що вакцини від коронавірусу будуть захищати людину від повторного зараження тривалий період.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Психопланетарій, Лип Показати IP 30 Грудня 2020 18:03
Аналогічна ситуація і у нас в Україні. Цю цифру на сьогодні, яку ми маємо - 1 030 374 факти, що підтверджено проведеними тестуваннями серед населення України, треба помножити на 10, а значить в Україні вже повинно було бути зафіксовано, станом на 30.12.2020 року хворих на коронавірус не менше, як 10 030 374 особи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus