USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.80 9.95

В Україні антибіотики відпускатимуть тільки за е-рецептом, – МОЗ

22 Грудня 2020 16:27
Із наступного року деякі ліки, в тому числі антибіотики, будуть відпускатися за електронним рецептом.

Про це на брифінгу сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов, повідомляє Укрінформ.

«Ми вважаємо, що всі антибіотики повинні продаватися за електронним рецептом. Ми розробляємо зараз модуль, плануємо, що з 1 квітня він почне працювати спочатку з інсулінами, препаратами для імуносупресії та нарковмісними препаратами. Наступним кроком уже будуть антибіотики, які продаватимуться виключно за електронним рецептом»,- сказав Степанов.

Також він повідомив, що МОЗ посилює контроль в умовах чинної нормативно-правової бази щодо виписки рецептів, відпуску ліків в аптеках. Зокрема, наприклад, ті рецепти, які нині існують у паперовому вигляді, повинні зберігатися в аптечному закладі протягом року, щоб Держлікслужба в будь-який час могла здійснити перевірку щодо відпуску ліків, у тому числі антибіотиків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus