USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

В Україні готуються запровадити четверту дозу вакцини від коронавірусу

8 Липня 2022 19:55
Національна технічна група експертів з питань імунізації рекомендувала МОЗ проводити 4 бустерну дозу вакцини проти коронавірусу окремим категоріям населення.

Про це у коментарі «Суспільному» повідомив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

«Зараз відбулось засідання Національної технічної групи експертів з питань імунізації і вони розглядали у тому числі питання введення бустерної дози для тих людей, які отримали вже базовий курс плюс бустер. Це по суті 4 доза вакцинації. Поки що Національна технічна група експертів рекомендує проводити таку 4 вакцинацію представникам критичної інфраструктури, медичним працівникам і тим, хто має медичні показання до вакцинації», – сказав Кузін.

Читати ще: Наближається нова хвиля: в Україні зросла захворюваність на коронавірус

Зокрема, за його словами, мова йде про тих людей, які мають важкі супутні захворювання. Такі, як бронхіальна астма, серцево-судинна недостатність або інші захворювання.

«У такому випадку буде рекомендуватися робити четверту дозу, тобто бустерну, і такі рекомендації вже були офіційно надіслані до МОЗу. Вони будуть найближчим часом розглядатися на штабі з вакцинокерованих інфекцій і відповідне рішення вже буде оприлюднено», – додав Кузін.

За його словами, після 4 вакцинації буде згенерований новий ковідний сертифікат. Максимальний термін його дії буде 9 місяців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
111 Показати IP 8 Липня 2022 20:35
Йдіть вже ви лісом з тією вакцинацією.
Анонім Показати IP 8 Липня 2022 22:38
А можна відразу і п’яту !!!! А кузіну і ляшку шосту.
Анонім Показати IP 8 Липня 2022 22:54
Коли ті гади заспокояться з тою вакцинацією?! Навіть війна їх не може зупинити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus