USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

В Україні хочуть карати за продаж та купівлю курсових робіт

31 Серпня 2020 08:15
В Україні хочуть ввести покарання за написання курсових робіт на замовлення та присвоєння замовником авторства на матеріал.

Відповідний законопроект № 3759 «Про внесення змін до Закону України «Про освіту» зареєстрували у Верховній Раді, йдеться на сайті парламенту, передає 24 канал.

Авторами законопроєкту стали кілька народних депутатів від різних партій. Саме вони пропонують карати за купівлю та продаж курсових робіт студентів, аспірантів та докторантів.

Адже вони вважають, що проблема плагіату та крадіжки авторства у наукових роботах є вкрай актуальною для України. Так, близько третини всіх захищених в Україні дисертацій містять плагіат – понад 60 тисяч наукових робіт не повинні були пройти захист.

Що пропонується в законопроєкті

Проєкт закону передбачає внесення змін в закон «Про освіту», зокрема, в статтю № 42 «Академічна чеснота»:

доповнити визначення терміну «академічний текст»;

створити два нові види порушення академічної доброчесності – написання курсової роботи на замовлення та присвоєння авторства на неї.

Депутати не пояснили, як саме варто карати за купівлю та продаж замовного матеріалу, а також за плагіат. Крім того, залишається не ясним, як виявляти порушників.

Додамо, що нещодавно дослідники проаналізували докторську дисертацію
Скільки плагіату має докторська дисертація Шкарлета: шокуючі цифри в.о. міністра освіти і науки Сергія Шкарлета та помітили, що там понад 87% роботи – плагіат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Налякали Показати IP 31 Серпня 2020 08:45
Викладачі пишуть роботи за чималі гроші, і потім на захисті робіт самі себе оцінюють. Дно. Але весь цей бартер практично неможливо довести.
Лучанин Показати IP 31 Серпня 2020 09:20
Абсолютно вірно. Тільки треба це починати ще зі школи: карати за списування. Така система як в нас плодить армію "спеціалістів", які не звикли працювати і докладати зусиль, тобто в них відсутня здатність вирішувати проблеми і задачі, що в принципі і демонструє сучасна українська держава.
Василь Показати IP 31 Серпня 2020 10:08
Це рiвень роботи нинiшнiх нардепiв. I рiвень iх вiдповiдностi завжанням, якo стоять перед державою i ротребують вирiшення.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus