USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україні хочуть посилити боротьбу з підробкою сертифікатів про вакцинацію

10 Вересня 2021 18:14
В Україні планують посилити відповідальність за фальсифікацію документів про вакцинацію від коронавірусної інфекції. Покарання посилять і для тих, хто підробляє сертифікати про вакцинацію, і для тих, хто такими документами користується.

Як повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, з відповідною ініціативою МОЗ звернулося в служби МВС і СБУ, інформує Цензор.net.

На думку міністра, необхідно якомога швидше посилити кримінальну відповідальність за підробку документів, які підтверджують проведення вакцинації.

Читати ще: «Понад 10 тисяч довідок з початку року»: у Києві викрили шахраїв, які підробляли довідки про вакцинацію та ПЛР-тести

У той же час Ляшко не став уточнювати, наскільки жорсткіше каратимуть за неправдиві дані в ковід-документах, лише підкреслив, що Міністерство охорони здоров'я веде консультації із силовиками.

Відомо, що на сьогодні в Україні вже передбачено покарання за низку правопорушень, пов'язаних із фальсифікацією даних про щеплення. Зокрема, за підробку сертифіката про вакцинацію від COVID-19 можна отримати від 3 до 5 років в'язниці. Загрожує кримінальна відповідальність і тим, хто вирішив скористатися фальшивками.

Як уточнюється, за підробку сертифіката і печаток на ньому можна сісти у в'язницю на три роки. За повторне подібне правопорушення передбачене покарання строком до п'яти років ув'язнення.

Тим, хто користується підробкою, загрожує штраф у 850 гривень або ж два роки в'язниці.

За внесення неправдивої інформації в електронну систему МОЗ медикам доведеться заплатити від 17 тисяч гривень штрафу або ж отримати два роки виправних робіт.

Сторонню людину, яка втрутиться в роботу системи видачі сертифікатів, можуть посадити у в'язницю строком на три роки.

У МОЗ наголошують, що відповідальність буде посилена.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
В . Показати IP 10 Вересня 2021 18:46
Всё верно и пожеще и сроки можно побольше
Анонім Показати IP 10 Вересня 2021 18:51
Сумніваюся,що хоча б одного лікаря посадять, хабарництво серед лікарів це звична справа,вони вважають хабарі подарунками і нічого поганого в цьому не бачать. Лікарі ніколи ні за що не відповідали і в нашій країні не будуть це робити,щоб не говорили люди при владі.
Сс Показати IP 10 Вересня 2021 20:49
Можливо краще би на офіційному рівні введи продаж сертифікатів!!!! І людям простіше і в бюджет гроші)))
Анонім Показати IP 10 Вересня 2021 23:53
А за тиск роботодавця на працівника, який змушує підлеглого робити щеплення, погрожуючи адмін.стягненнями, звільненням і т. д. відповідальність не хочуть ввести?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus