USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні назвали переможців Книги року ВВС

17 Грудня 2022 06:44
BBC News Україна оголосила переможців премії Книга року BBC-2022. Книжкою року цьогоріч стала «Танці з кістками. Медичний трилер» від MED Goblinа Андрія Сем'янківа, що вийшла у видавництві «Віхола».

Переможця цього року оголосили онлайн, пише УП. Життя.

Зараз Андрій Сем'янків перебуває на фронті, ось як він прокоментував свою перемогу журналістам ВВС: «Мені бракує слів. З паралельного світу новина вклинилася. Не віриться. Я тільки можу подякувати людям, яким було цікаво, які ризикнули почитати дебютанта в художній літературі... Попри те, що зараз війна, треба продовжувати робити якісь речі, заради яких ми взагалі воюємо».

Премію у номінації «Дитяча Книга» отримав твір «Примари чорної діброви» від Андрія Бачинського, що вийшла у Видавництві Старого Лева.

У номінації «Есеїстика», за яку, як зазначили під час оголошення, журі Премії найзапекліше сперечалось, перемогла книга «Дикий Захід Східної Європи» від журналіста і солдата Павла Казаріна.

Кожен з переможців отримає грошову премію. Книгу року ВВС підтримує Культурна програма Європейського банку реконструкції та розвитку.

Читати ще: Було реалізовано 13 видань: у Луцьку завершився тихий книжковий аукціон

Попри війну, BBC News Україна вирішили не відмовлятися від проведення одного з найстаріших українських книжкових конкурсів. Редакторка української служби Марта Шокало пояснила чому: «Цього року нашому конкурсу виповнюється 18 років. І попри війну, книжки в Україні видають. За ці роки ми нагородили близько 30 письменників і письменниць. Ми стали однією з найочікуваніших та найвпливовіших книжкових премій в Україні. І тому ми з нашим журі вирішили не зупинятися навіть попри повномасштабну війну. Бо українська література зараз потребує нашої підтримки як ніколи».

До журі Книги року ВВС, окрім Марти Шокало, входять літературознавиця Віра Агеєва, телеведучий Вадим Карп'як, політтехнолог Віталій Чепинога, а також колишня журналістка BBC News та письменниця Світлана Пиркало, яка ініціювала створення цієї премії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus