USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В Україні не будуть відключати світло, - Семерак

3 Жовтня 2014 08:15
Українцям не мають відключати електроенергію, оскільки Україна продає електроенергію за кордон. В цьому переконаний міністр Кабінету міністрів України Остап Семерак, - інформує Espreso.tv з посиланням на 24 канал.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям можуть відключати світло, як у 90-ті роки.

"Немає причин відключення від електроенергії для українців. Адже Україна є державою, яка експортує електроенергію на ринки сусідніх країн: Молдову, ЄС", — зазначив міністр в ефірі телеканалу новин "24".

Він зазначив, що вугілля для електростанцій закупили за кордоном і воно вже їде в Україну.

"На жаль, українські шахти захоплені, території, на яких вони розташовані, контролюють терористи, і отримувати вугілля звідти ми не можемо. Але уряд України підписав зовнішні контракти, у тому числі з ПАР, з іншими країнами, на поставку необхідного вугілля. Це вугілля вже їде в Україну і ми абсолютно встигаємо вчасно доставити це вугілля до електростанцій", — сказав Семерак.

Урядовець зауважив, що нині загрози немає.

"В уряді нині немає відчуття загрози. Тому ті відключення електроенергії, які спостерігалися минулого тижня у деяких областях, сільській місцевості першою чергою є на контролі уряду і ми розуміємо, що це не була потреба в енергобалансі. Це були певні дії, якими займаються компетентні органи", — сказав міністр Кабінету міністрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Дончанин Показати IP 3 Жовтня 2014 10:00
"На жаль, українські шахти захоплені, території, на яких вони розташовані, контролюють терористи, і отримувати вугілля звідти ми не можемо" - насколько мне известно, украинская власть в разряд террористов относит также некоторые части ВСУ. Или я неправильно понимаю то, что говорится в украинских СМИ?
)))))))))) Показати IP 3 Жовтня 2014 12:10
Навіщо купувати вугілля у ПАР, якщо є шахти у Волинській та Львівській областях??? БрЄд...
777 до )))))))))) Показати IP 3 Жовтня 2014 12:44
В нас звикли все купляти, не з власної кишені ж платять. А от розвивати своє, вкладати гроші у свої підприємства щось там не виходить...
Виталий Кличко Показати IP 3 Жовтня 2014 12:25
К сожалению мне на зиму придется уехать по работе в Германию. Поэтому вопросы газификации будем решать летом.
Анонім до Виталий Кличко Показати IP 3 Жовтня 2014 12:41
Їдь, парєнь, а то ти став якимсь незрозумілим, особливо в Лучеську.
Ромуальд Показати IP 5 Грудня 2014 18:53
Не будуть відключати якщо ми всі почнемо бережно ставитись до електроенергії. Як мінімум не вікористовувати для обігріву електрику, а користуватися квартирними пічками, що не потребують газу, світла, та димарів. Такими як пічка "Домашнє сонечко R7127C"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus