USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

В Україні не будуть збільшувати вагу атестата при вступі: роз'яснення МОН

21 Вересня 2020 13:57
\У проєкті умов прийому до закладів вищої освіти не передбачаються зміни щодо конкурсного балу, на основі якого відбувається вступ до закладів вищої освіти на спеціальності бакалавра. Хоча раніше у МОН запевняли, що планують збільшити вагу свідоцтва про повну загальну середню освіту при вступі.

Про це повідомляє 24 канал.

Так, у проєкті йдеться про те, що для вступу на перший курс на бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямування) після школи конкурсний бал має розраховуватись за такою самою формулою, як і у 2020 році.

Як розраховують конкурсний бал при вступі?

Зокрема, враховуються:

- результати зовнішнього незалежного оцінювання з трьох предметів (двох у випадку проведення творчого конкурсу) із ваговим коефіцієнтом не менше ніж 0,2;

- середній бал свідоцтва про повну загальну середню освіту із коефіцієнтом 0,1;

- бал за успішне закінчення підготовчих курсів із коефіцієнтом 0,05;

- оцінка за мотиваційний лист із коефіцієнтом 0,01.

Зазначимо, що всі конкурсні показники оцінюються за шкалою 100-200 балів, а конкурсний бал розраховується як сума всіх конкурсних показників, помножених на відповідні вагові коефіцієнти.

У 2021 році, як і цього року, зарахування балів за мотиваційний лист буде здійснюватися закладом вищої освіти тільки за умови оприлюднення результатів його оцінювання на вебсайті закладу до початку основної сесії ЗНО-2021.

Також не змінився розмір додаткового бала призерам IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад в рік вступу з базових предметів під час вступу на спеціальності, яким надається особлива підтримка. Таким особам додатково буде нараховуватись 10 балів.

Нагадаємо, що Міністерство освіти і науки раніше планувало збільшити вагу документа про повну загальну середню освіту при вступі до закладів вищої освіти. Про це, зокрема, говорив в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет. За його словами, відповідне рішення мало мотивувати учнів до навчання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Наталвя Показати IP 21 Вересня 2020 23:13
Після закінчення 11 класу учням видають свідоцтва. Про які атестати йде мова?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus