USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

В Україні – нова афера з «євробляхами»

13 Серпня 2018 13:07
В Україні з'явилася нова схема шахрайства з автомобілями на єврономерах - тепер їх відбирають колишні господарі або власники литовських фірм.

Про це пише Obozrevatel з посиланням на автоблогера Миколу Бабікова.

«Все відбувається у кращих традиціях фільму «Бригада», приходять, відбирають і ви знову без авто», - каже Бабіков.

За словами автоблогера, шахрайство будується на тому, що в технічний паспорт автомобіля вписаний співвласник-іноземець або закордонна приватна компанія.

«Коли люди беруть авто на єврономерах, то на це не звертають уваги, або навіть просять вписати себе в техпаспорт. Але це не має жодного значення. Там вже є власник або закордонна компанія, у якої ви ніби як орендували автомобіль. Потім ці люди з'являються у вас, зривають номери і заявляють, що автомобіль їх. Власник фірми каже, мовляв, ви в оренду взяли авто, а тепер я його забираю, все - час минув», - зазначив Бабіков.

За його словами, такі випадки були вже в Одесі і Харкові. І зробити нічого не можна, адже формально власник фірми і є господарем автомобіля. «Єдиний порятунок - організовуватися у групи і викликати допомогу в разі чого», - каже Бабіков.

На його думку, це новий вид шахрайства - господарі литовських фірм просто домовляються і вибивають гроші. Найчастіше жертвами обману стають ті українці, які купують авто на єврономерах вже тут, в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
коля Показати IP 13 Серпня 2018 13:16
Лох це доля.
Євробидло Показати IP 13 Серпня 2018 13:43
Без лоха и жизнь плоха, особливо якщо лох - бляхарик.
Сергій Показати IP 13 Серпня 2018 14:15
Дуже багато Українців роблять себе власником)) Вони напевно не знають що в Литві власника не вписують в техпаспорт , а тільки користувача) А власник в базі і без нього ніхто не зможе перереєструвати авто) Дають довідку з Регітри) Так що напевно той блогер пустослов)
valik Показати IP 13 Серпня 2018 14:40
як завжди бред..все новий і новий бред аби залякувати людей щоб купували ланоси і так далі...гляньте статистику продажів авто в автосалонах для того і пишуть такі статті то ніби штрафи міліонні то ніби забирають то перевірки то ще щось....а лохі в ці статті вірять!!!! Беріть авто на єврономерах,хватить заздрити тим хто на євроавто,краще своє авто за 1500-2500 ніж їздити аварійними богданами чи на таксі...
лучанин до valik Показати IP 14 Серпня 2018 21:17
що бізнес валиться, що у тебе так пукан порвало? що вже нема лохів кому можна втюхати бляху?)))
Віталій Показати IP 13 Серпня 2018 14:45
Це дуже стара схема, а не нова, два роки тому була популярна. ВН не висвітлюйте не потрібні та не перевірені новини
Петручіо Показати IP 13 Серпня 2018 14:51
Купча - як доказ купівлі, але лох той хто в Україні купив бляхі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus