USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

В Україні оновлять протоколи лікування

20 Липня 2021 13:43
Міністерство охорони здоров’я України спільно із Всесвітньою організацією охорони здоров’я працюють над оновленням клінічних протоколів.

Про це повідомляє УНН з посиланням на дані МОЗ та ВООЗ.

«За зверненням МОЗ ВООЗ підготувала аналітичний документ... на підтримку України в процесі стандартизації медико-санітарної допомоги та стратегічних закупівель послуг через адаптацію міжнародних клінічних настанов та розробку національних клінічних протоколів», – повідомили у МОЗ.

«Міністерство охорони здоров’я України має дуже амбіційний план оновлення за короткий час величезної кількості клінічних протоколів для пріоритетних станів», – наголошують у відомстві.

Вказано, що з жовтня 2020 року по лютий 2021 року ВООЗ провела попереднє дослідження для оцінки варіантів, які МОЗ має розглянути для розробки національних клінічних настанов. Зазначається, що за підсумками був підтриманий перехід від простого їхнього перекладу до «більш структурованого процесу системної адаптації настанов».

У документі, як вказано, міститься інформація про досвід ЄС в плані розробки настанов, деталізується поточна інформація про ситуацію щодо цього питання в Україні та виявляються прогалини у системі.

Створення відповідної системи, як зазначається, потребуватиме інвестиційних вливань як у персонал, так і у спроможності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus