USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

В Україні планують заснувати премію для воєнкорів

15 Жовтня 2023 06:43
В Україні ініціюють заснування премії у сфері фотомистецтва для воєнкорів.

Про це в Івано-Франківську під час книжкової програми «Слово у війні», яку відкрили в рамках форуму Via Carpatia, повідомив т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв, передає Укрінформ.

«Конкурсів має бути багато. Вже сьогодні ми підготували і направили в уряд ініціативу, щодо заснування премії у сфері фотомистецтва саме для воєнкорів-фотокорів», – зазначив Карандєєв.

За його інформацією, ця премія запрацює з наступного року і буде щорічною.

«Ця премія буде мати і грошову частину. Але важливою є промоційна частина, щоб переможець отримав підтримку для презентації свого твору», – зазначив Ростислав Карандєєв.

Він додав, що МКІП нині готує і низку інших премій для військових. Зокрема в літературі, де буде окрема премія у поезії, публіцистиці та художній прозі.

«Автори, які будуть творити в цих жанрах, які є військовими або ветеранами ЗСУ, зможуть отримати окрему спеціальну оцінку суспільства за їхній вклад в розвиток сьогоднішнього, актуального мистецтва війни... Є люди, яким складно сприймати військову літературу. Зрозуміло, що ця література орієнтована на дослідника, людину не байдужу, вона дуже орієнтована на подію і несе трагізм війни. Проте ми мусимо про це говорити», – сказав Ростислав Карандєєв.

Також він запевнив, що у наступному році з держбюджету скерують кошти на промоцію української книжки за кордоном.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ще не зовсім свідоми Показати IP 15 Жовтня 2023 18:04
А для воєнкомів?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus