USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

В Україні подешевшали популярні овочі: чому впали ціни

27 Жовтня 2022 14:09
В Україні за останній місяць стрімко подешевшали овочі. Це стосується картоплі, капусти та буряків. Далі вартість цих продуктів продовжуватиме знижуватися.

Про це розповів завідувач сектору овочівництва та картоплярства управління землеробства та рослинництва Департаменту аграрного розвитку Міністерства аграрної політики та продовольства України Сергій Гвоздь, передає РБК-Україна.

Чому дешевшають овочі

Наприклад, картопля знизилася в ціні, тому що для українського ринку цього овочу характерна висока частка виробництва у домогосподарствах населення.

Читати ще: Море грибів, обмаль покупців та золоті яйця: як змінилися ціни на луцьких базарах

Люди на своїх присадибних ділянках вирощують картоплю для задоволення потреб. Частка такого виробництва становить 98%. І лише 2% виробництва картоплі займають фермерські та промислові підприємства, які потім реалізують цю продукцію.

Цього року фермери зібрали великий урожай картоплі, тож ціна не підвищуватиметься для покупців.

«Ми спостерігаємо суттєве зниження ціни на картоплю. Адже закінчується збирання врожаю. Цього року засаджені площі зменшилися на 36% порівняно з минулим роком. Але з урахуванням норм споживання, у нас достатня кількість цього продукту, який повністю задовольняє внутрішнє споживання та продовольчу безпеку». Дефіциту картоплі не буде", – пояснив експерт.

Які овочі ще подешевшали

Він додав, що потреби імпортувати картоплю не буде, хіба що насіннєву. Адже з початком війни значно зросла вартість логістики.

За словами Сергія Гвоздя, також спостерігається зниження ціни на такі овочі:

капуста – на 12,2% (до 17,34 грн/кг);

буряк – на 5,0% (до 17,77 грн/кг);

картопля – на 3,8% (до 10,78 грн/кг).

Як ми писали раніше, в Україні різко зміняться ціни на м’ясо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus