USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні прогнозують «валютні стрибки»

30 Жовтня 2016 19:33
Курс долара в Україні найближчим часом буде падати, але така тенденція збережеться недовго. Такий прогноз озвучили українські банкіри після зниження Нацбанком облікової ставки до 14%.

Про це повідомляє «Погляд».

Однак, зі слів банкірів, поточні фінансові новини поки не вплинули на настрої директорів компаній. Долар буде дешевшати в найближчі тижні не через облікову ставку, а через заробітки аграріїв, вважають фінансисти.

"Враховуючи, що надходження експортної виручки від аграріїв у найближчій перспективі зростатимуть, ми не відкидаємо, що гривня може продовжити зміцнюватися й надалі. Але і на стрімке падіння його курсу розраховувати не варто. По-перше, через зростання гривневої маси на внутрішніх ринках від надходжень до держбюджету. А також тому, що регулятор, швидше за все, буде зупиняти надмірні коливання”, — вважає Курінний.

Втім, фінансисти попереджають: здешевлення долара не буде довгостроковим трендом. І радять готуватися до зростання його курсу.

“У середньостроковій перспективі курс повернеться до зростання ближче до кінця року і в першому кварталі. Це пов’язано зі збільшенням попиту на валюту з боку імпортерів палива. З падінням температури повітря попит на імпортні енергоносії зростатиме. Ще один неприємний фактор для України — це різке зростання ціни на газ, яка зросла на 36% з початку вересня на Європейській Енергетичній Біржі, при цьому в минулому році ціна на газ в Європі навпаки падала в цей період”, — розповів головний аналітик UniCredit Bank Андрій Приходько.

Він зазначив, що поки НАК “Нафтогаз” не купує долар на міжбанку, не впливаючи на його курс, оскільки зумів накопичити валюту влітку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Банкір Показати IP 31 Жовтня 2016 07:47
Починаючи з 1995 року , для народу це не новина . Якби не було стрибків , це стало б великою сенсацією ...!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus