USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

НБУ припиняє випуск дрібних монет

14 Березня 2018 12:34
Національний банк України з 1 липня припиняє карбування монет номіналами 1, 2, 5 і 25 копійок з введенням правил округлення загальної суми покупки для спрощення готівкових розрахунків.

Про це повідомив виконуючий обов'язки голови НБУ Яків Смолій в ході брифінгу, передає УНІАН.

"Національний банк України припиняє карбувати монети номіналами 1, 2, 5 і 25 копійок. Разом з тим всі ці номінали розмінних монет і далі залишатимуться в обігу", - сказав Смолій.

Він пояснив, що регулятор надалі не буде поповнювати готівковий обіг новими монетами зазначених номіналів, однак вони продовжать виконувати функцію засобу платежу.

Для спрощення розрахунків готівкою Нацбанк встановив правила округлення загальної суми покупки, згідно з яким сума від 1 до 4 копійок округляється у бік зменшення, а сума від 5 до 9 копійок - у бік збільшення.

«Реалізація цієї ініціативи не призведе до подорожчання товарів і послуг. Введення правил округлення не вплине на інфляцію як безпосередньо, так і опосередковано, оскільки мова йде про правила округлення всіх товарів у чеку, а не про ціни на окремі товари», - зазначив Смолій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 14 Березня 2018 14:08
А зараз і так регулярно округляють, типу "Ой, буду винна вам 10 копійойк". Ну і так постійно. І тут ти розумієш, що вже тобі гривню винні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus