USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні припинили складати перелік заборонених сайтів: причини

5 Січня 2021 13:32
Міністерство культури та інформаційної політики припинило формувати перелік сайтів, до яких пропонує заборонити доступ в Україні. Востаннє такий перелік складали ще у вересні 2018 року.

Про це повідомляє 24 канал.

Перелік сайтів, які містять заборонену до поширення інформацію, здійснювало Міністерство інформаційної політики України.

"На сьогодні Міністерство інформаційної політики перебуває у стані призупинення юридичної особи в результаті його ліквідації", – заявили у Мінкульті.

У зв’язку з цим у відомстві наголосили, що тепер не здійснюють формування таких переліків.

Заборонені в Україні сайти

19 червня 2017 року Мінінформполітики оприлюднило перелік із 20 сайтів, яких рекомендували для заборони. Він містив сайти «Русская весна», «Новороссия», «Антифашист», «Антимайдан», «Политнавигатор» і низку інших.

У квітні 2018 року Мінінформполітики направило СБУ другий перелік із 21 сайту. До нього увійшли: dan-news.info, admin-gorlovka.ru, dnr24.su, gorlovka.today, golospravdy.com, s-narodom.ru, politnavigator.net, riafan.ru, dnr-hotline.ru, genocid.net, miaistok.su, dnr24.com, republic-tv.ru, ruskline.ru, dnipress.com, kianews24.ru, c-eho.info, crimea.ria.ru, c-inform.info, komtv.org і gazetacrimea.ru.

У вересні 2018 відомство заявило, що готує третій список заборонених сайтів.

Нагадаємо, Міністерство інформаційної політики України було створене у 2014 році й ліквідоване у 2019 році шляхом реорганізації з об’єднанням інших відомств у Міністерство культури, молоді та спорту України. Згодом у 2020 році його реорганізували у Міністерство культури та інформаційної політики.

Оновлено 17 серпня 2023 року

Проєкт UAblocklist створив єдину відкриту базу усіх заблокованих в Україні сайтів, де всі охочі можуть знайти інформацію про те, коли і на якій підставі був заблокований конкретний сайт.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
сдихають майданнi пi Показати IP 5 Січня 2021 13:49
Зрада???
Москаль Показати IP 5 Січня 2021 16:51
Свободные люди лишенные свободы информации
Лучанин Показати IP 5 Січня 2021 17:08
Ніколи не чув про списки забороенених сайтів, а зараз аж цікаво стало на них зайти.
Степан (Крымчанин) до Лучанин Показати IP 5 Січня 2021 17:59
Дополню. Есть украинские сайты которые закрыты для крымских пользователей. Проверял. Ссылки отправлял друзьям в Саратов, Казань, Ростов. Там они спокойно открывались. В Крыму на попытку зайти на украинский сайт получают "403 Forbidden". Приведу некоторые из закрытых для крымчан информационных сайтов-Укрінформ, Інтерфакс-Україна, ZN,ua,UNN, ZIK.ua. О какой свободе слова, информации можно говорить? Ваши политики декларируют, что крымчане это граждане Украины. Для распространения информации даже на границе с Крымом построили телерадио мачту. В тоже время всё делают с точностью наоборот.
Москаль до Лучанин Показати IP 5 Січня 2021 18:05
Яндекс, ок, мейлру, рбк, алиса - все это недоступно для пользователей свободной Украины. Мы ограничены в источниках общения и информации. Nord Korea.
Невловимий Джавелін Показати IP 5 Січня 2021 21:55
Просто потрібно все блокувати, що починається на "ру" - : руський, рулон, рубероїд, рукав...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus