USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

В Україні рекордно впали ціни на гречку

12 Серпня 2023 06:46
На ринку рекордно впали ціни на гречку, зокрема порівняно з минулим роком, вартість зменшилася на 53%. Зараз ціни повернулися на довоєнний рівень – 44,4 грн/кг.

Про це інформують в асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», передає ТСН.

Директор агропромислового департаменту Групи АГРОТРЕЙД Олександр Овсяник каже, що цього року гречка не має надзвичайно привабливого економічного ефекту.

У Міністерстві аграрної політики зазначають, що загальні потреби в гречці на внутрішньому ринку оцінюють в 125-130 тис. т/рік.

«Цього сезону з урахуванням перехідних залишків наш наявний ресурс становитиме 165 тис. т, чого наразі більш ніж достатньо і для забезпечення внутрішніх потреб, і для формування експортного потенціалу на рівні щонайменше 20 тис. т», – йдеться у повідомленні.

Читати ще: Топ-5 продуктів, які здорожчали найбільше за рік в Україні

Додамо, що в Україні зберігається тенденція до зниження цін на огірки. Експерти такий обвал цін на огірок на початку червня називають традиційним з огляду на збільшення на ринку пропозиції цих овочів з літніх теплиць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus