USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

В Україні вартість житла зросте до 25%, – експерти

3 Червня 2021 11:16
Ціни на квартири зростуть упродовж 2021 року на 15-25% і зростатимуть надалі, вважають девелопери та експерти.

Про це йдеться у статті Економічної правди.

Директор з маркетингу ЛУН Денис Суділковський не бачить тенденцій, які б свідчили про зниження цін на квартири. Власник компанії-забудовника SAGA Development Андрій Вавриш вважає, що у 2021 році вартість житла зросте на 20-25%.

За прогнозами генерального директора промислово-будівельної групи «Ковальська» Сергія Пилипенка, середня ціна на квартири на первинному ринку Києва у 2021 році може зрости на 15-20% до 1,3 тис. доларів за квадратний метр. До кінця 2023 року цей показник може досягнути 2 тис. дол.

«Ринок дуже активний, не перегрітий, попит стійкий. На тлі підвищення цін на будматеріали, інфляційних процесів, зниження процентних ставок, доступної іпотеки та інших факторів ми очікуємо зростання цін», – заявив Пилипенко.

На думку керівника порталу Domik.ua Віталія Котенка, прийдешні скасування мораторію на стягнення простроченої заборгованості за валютними кредитами і врегулювання ринку колекторських послуг спричинять зниження іпотечних ставок.

Нові законодавчі ініціативи та зниження іпотечних ставок стануть «пальним» для зростання цін, вважає експерт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 3 Червня 2021 12:10
фігєю я з цих проплачених будівельниками експертів. Може зрости, а може й не зрости. А якщо зросте чи багато її куплять? А може в Києві і зросте, та не факт, що хтось буде платити такі гроші в Луцьку чи Нововолинську. А може митники,податківці і прочі корупціонери перестануть вкладати бабло в квартири і вся ця будівельна піраміда швахне. Карочє, будєм пасматрєть
! до Анонім Показати IP 3 Червня 2021 13:26
карочє- щоб тільки тільки в дивана ноги не відломились!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus