USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні відновлять конкурси для держслужбовців: деталі

17 Лютого 2021 17:03
В Україні відновлять конкурси для держслужбовців. Це відбудеться протягом півроку з дня набрання чинності відповідного закону.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Парламент вчора схвалив відповідний проект закону № 4531 в другому читанні.

Отже, конкурси для категорій «А», «Б» та «В» оголосять протягом 6 місяців з дня набрання чинності цього закону. Термін дії контрактів при цьому складатиме 9 місяців.

«Термін проведення конкурсів в шість місяців для всіх категорій – оптимальний. Адже важливо не просто провести конкурси, а провести їх якісно. До речі, така позиція щодо строків підтримана в рамках Політичного діалогу зі Стороною ЄС», – зазначила голова НАДС Наталія Алюшина.

Конкурси будуть проводити в тій же черговості, що і добори на посади державної служби. Це означає, що в першу чергу конкурси буде оголошено на ті вакансії, призначення на які відбулося у квітні минулого року.

Закон унеможливив звільнення державних службовців категорії «А» за політично вмотивованими рішеннями.

Документ виключив повторне проходження спеціальної перевірки державними службовцями, які призначаються не пізніше наступного робочого дня після припинення дії контракту про проходження ними держслужби на період дії карантину.

Нагадаємо, вчора Рада відновила конкурси на зайняття посад державних службовців.

Цим законом парламент також анулював урізання повноважень виконуючих обов’язки міністрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Умови Показати IP 17 Лютого 2021 19:31
1. Западенське походження. 2. Досвід в шоу-бізнесі (якщо відсутня умова 1).3. Бути . оросятком(якщо відсутні умови 1 і 2).
Анонім Показати IP 18 Лютого 2021 09:47
держслужбовці і так не погано живуть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus