USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Україні відновили строкову службу в прикордонних військах

18 Березня 2016 14:31
До прикордонних військ знову призиватимуть строковиків. У квітні - червні на службу в прикордонники наберуть близько 4 тисяч українців.

Відправляти в зону АТО строковиків ДПСУ не будуть. Інший важливий момент - територіальний принцип комплектування: нести службу можна буде вдома. Про це повідомив під час брифінгу начальник управління професійної підготовки ДПСУ Артур Король, - інформує ЛІГА.net.

"Ми плануємо з квітня по червень цього року закликати близько 4 тисяч військовослужбовців строкової служби. Підкреслюю, що це тимчасовий захід. Наш основний пріоритет - це професійна служба, яка передбачає комплектування військовослужбовцями за контрактом", - сказав він.

Зі слів Короля, необхідність призову строковиків обумовлена ​​звільненням мобілізованих військовослужбовців, чисельність яких в ДПСУ становить близько 9 тисяч. Ще одна причина - формування нових підрозділів.

"У 2015 році ми збільшили нашу штатну чисельність, в зв'язку з чим виник некомплект військовослужбовців. Ми плануємо укомплектувати військовослужбовцями строкової служби. Це підрозділи на мирних ділянках на сході, півдні і заході", - зазначив представник ДПСУ.

Він підкреслив, що військових строкової служби не будуть відправляти в зону АТО.

"Наша служба вводить територіальний принцип комплектування. Військовослужбовець, покликаний, наприклад, в Закарпатській області, після навчання в навчальних центрах буде відправлений на Закарпаття, де буде проходити службу. При цьому є ряд обмежень. Ми будемо вимагати якісного несення служби. Недопущення втягування у протиправну діяльність. ДПСУ залишає за собою право змінити місце служби, якщо виникне така необхідність", - сказав він.

Король додав, що строковиків розглядають як майбутню базу для комплектування складу Держприкордонслужби.

"Ми їх навчимо за цей період і, впевнений, певна частина залишиться у нас в якості військовослужбовців за контрактом. Через 11 місяців вони мають право підписати контракт", - сказав він.

Начальник управління профпідготовки ДПСУ озвучив критерії, за якими буде проводитися відбір.

"Майбутній військовослужбовець повинен бути у віці 20 років, мати належний фізичний стан і стан здоров'я, патріотизм, комунікабельність і бажання проходити службу в ДПСУ, відсутність судимостей і залучень в міліцію", - додав Король.

Навчання і базову підготовку строковики будуть проходити в чотирьох навчальних центрах Держприкордонслужби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Призовник строковой Показати IP 17 Липня 2016 11:35
Відправляти в зону АТО строковиків ДПСУ не будуть. Інший важливий момент - територіальний принцип комплектування: нести службу можна буде вдома. Про це повідомив під час брифінгу начальник управління професійної підготовки ДПСУАртур Король, - інформує ЛІГА. Це не правда що будуть проходити службу ближче до до дому

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus