USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні введуть нові види контролю на дорогах

25 Червня 2020 14:08
Законопроєкт про підвищення штрафу за перевищення швидкості підготували в МВС.

Про це заявив заступник голови відомства Антон Геращенко, передає РБК-Україна 25 червня.

Згідно з проєктом закону, штрафи для тих, хто перевищив понад 50 км / год, можуть досягати 3400 грн. При цьому на цей момент, якщо особа перевищила до 50 км / год, то протягом десяти днів вона повинна заплатити 127,5 гривень, якщо більше 50 км / год – 510 гривень.

Крім того, Геращенко виступив за те, щоб в Україні було, як у Фінляндії чи Швейцарії, де сума штрафу обчислюється відсотком від доходу.

«Ми повинні піднімати верхній поріг штрафу», – підкреслив чиновник.

Нарешті, з 1 липня в Україні запускають і інші функції системи: почнуть контролювати проїзд перехресть на червоне світло і їзду смугою для громадського транспорту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Пильний Показати IP 25 Червня 2020 14:30
Себе оштрафуй, вже не знають де гроші брати.
Лучанин до Пильний Показати IP 25 Червня 2020 17:41
дотримуйтеся ПДР.
Василь Показати IP 25 Червня 2020 18:01
Штрафувати відсотком від доходу - хороша ідея для таких країн, як Швейцарія та Фінляндія. Але для нас це не працюватиме, оскільки суму для штрафу будуть обчислювати згідно офіційного доходу. Тобто якийсь місцевий депутат буде платити мізерний штраф, бо в нього мізерна зарплата, хоча сам при цьому їздитиме на Лексусі. Треба, щоб штрафували відсотком від вартості автомобіля, на якому скоєно порушення. Тоді це буде справедливо і для дядька на жигулях, і для депутата на Лексусі
-) Показати IP 25 Червня 2020 21:10
Народ, а Вам не здається, що нас так вже обклали тими штрафами за будь-що, що далі просто нікуди. Судячи по новинах кругом в Україні зараз дві проблеми - коронавірус та підвищення штрафів. Війна, безробіття, зубожіння населення і багато чого, на що влада в першу чергу повинна звертати увагу відійшло взагалі на задній план.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus