USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

В Україні вирішили легалізувати криптовалюту

8 Вересня 2021 12:36
Верховна рада України легалізувала віртуальні активи. Відповідний законопроект № 3637 у другому читанні підтримали 276 нардепів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію засідання парламенту.

Цей закон регулює галузь криптовалют. Передбачається, що власники віртуальних активів зможуть легально обмінювати і декларувати їх, а міжнародні криптокомпанії – реєструвати блокчейн-бізнес в Україні.

Закон визначає поняття і правовий статус віртуального активу. Після підпису президента криптовалюти отримають юридичний статус, а учасники ринку зможуть захищати права на віртуальні активи в суді.

Регулятором ринку буде Мінцифра, в окремих випадках повноваження будуть у Національного банку та Національної комісії з цінних паперів. Також передбачається створення нового регулятора – Національної служби з регулювання обігу віртуальних активів (НСВА).

Як підкреслив віце-прем’єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, Україна - одна з лідерів з використання криптовалюти в світі, але легалізація необхідна, щоб дати криптокомпаніям прозорі умови взаємин з державою, зручну роботу з регулятором і вигідне оподаткування.

«В Україні щоденний оборот віртуальних активів становить 1 млрд гривень. Але все це знаходиться в тіні. Через це міжнародні біржі не можуть заходити в Україну. З жодної операції з віртуальними активами не сплачуються податки», – додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 8 Вересня 2021 14:31
А це податкова амністія для тих , що не потрапляють під амністію для Шарікових. От вам сюрприз від Слуг. Думаєте вони біткойни під матрацами ховають ?
Анонім Показати IP 8 Вересня 2021 15:02
НЄ, ну а шо. У слуг стільки тих біткоїнів, що в декларацію не влазять... І взагалі то не їх а мамині гроші, за останні три роки ...
В . Показати IP 8 Вересня 2021 18:22
Ну щяс начнется.покупаем продаем и всякие другие мошеннические схемы.всем приготовится.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus