USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

В Україні з квітня запустять автофіксацію порушень ПДР

5 Березня 2020 10:57
В Україні завершено період підготовки до запровадження автоматичної фотовідеофіксації порушень ПДР на дорогах всієї країни.

Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив у блозі на сайті Української правди.

«Повністю завершено період підготовки до запровадження в Україні автоматичної фотовідеофіксації порушень правил дорожнього руху. Законодавчі і підзаконні акти вже готові. Проводимо останні технічні тести», – повідомив Аваков.

Він уточнив, що найближчими днями буде оголошено про початок перехідного періоду – перші 45 днів камери фотовідеофіксації працюватимуть в режимі інформування і попередження.

«Згодом повна процедура штрафів і покарань з нарощуванням кількості камер – по всій країні. Ви до цього готові? Сподіваюся, що – так! Це трохи дискомфортно після десятиріч «вольниці» – але це єдиний шлях для скорочення кількості загибелі людей на дорогах», – наголосив міністр.

Він поінформував, що до нього на стіл «регулярно лягає жахлива статистика – на дорогах країни гине від 38 до 50 людей за тиждень».

«Замисліться: на дорогах України у 2019 році загинуло 3454 людини!!! Більше, ніж на війні! З цим не можна миритися! Лише силами патрульних поліцейських цю проблему не вирішити – необхідна воля суспільства і запровадження дієвих механізмів контролю», – уточнив Аваков.

У свою чергу заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на своїй сторінці в Facebook повідомив, що у квітні 2020 року буде запущено перші 50 камер автоматизованої системи фіксації порушень швидкісного режиму.

«Починаємо з Києва та автодоріг навколо столиці», – зазначив Геращенко
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 5 Березня 2020 12:25
До нас ще далеко.
123 Показати IP 5 Березня 2020 13:26
то є правильно, лихачам бій. а то поприганяють авто з європи і думають шумазери. фіксувати не тільки водіїв а й пішоходів потрібно, а то взяв смартфона в руки і думає що за його життя хтось подумає.
777 Показати IP 5 Березня 2020 13:56
уже чего только не вводили,результаты ноль,только деньги потратили,пока нет под это дело законодательной базы,адвокаты водителей порвут вас на лоскуты.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus