USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україні за кілька тижнів різко подорожчають пакети у супермаркетах. Скільки заплатимо

18 Січня 2022 16:14
В Україні з 1 лютого 2022-го почнуть діяти мінімальні роздрібні ціни на пластикові пакети. Відповідне рішення вже ухвалив Кабінет міністрів.

Як повідомляється на сайті Міністерства економіки, так планують стимулювати українців використовувати багаторазові екологічні сумки. За рік у середньому українець використовує 500 пакетів, пише «Обозреватель».

Які мінімальні ціни встановили:

2,00 грн – пакет без ручок та бічних складок;

2,50 грн – пакет без ручок, але з бічними складками або ручками без бокових складок;

3,00 грн – пакет із ручками та бічними складками.
Вгорі – заборонені для безкоштовного розповсюдження пакети, внизу – пакети, які можна використовувати до 10 березня 2022 року

Йдеться про пакети зі стінками завтовшки 50 мкм. Уточнюється, що вони призначені для пакування та транспортування товарів. Більш тонкі звичайні та оксорозкладні пластикові пакети (завтовшки до 50 мкм) повністю заборонять з 10 березня 2022 року.

Зазначимо, що заборона безкоштовних одноразових пакетів уже діє в Україні. Проте деякі супермаркети встановили ціни у розмірі лише кількох копійок. Поступово такі пакетики повністю заборонять. Такі обмеження вже діють у деяких країнах ЄС.

Наступним кроком може стати подорожчання пластикових пляшок. Наприклад, у розвинених країнах Європи вже стягують окрему платню за напої у пластиковій тарі. А серед місцевих жителів здавати пластикові пляшки за гроші – звичайна практика.

Слідом за обмеженням використання пластикових пакетів уже найближчим часом можуть запровадити заборону на пластиковий одноразовий посуд. Його не можна буде не лише виробляти, а й ввозити на територію України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 18 Січня 2022 16:40
Ура!!!!! Скінчилася епоха бідності!!!!!!! для власників магазинів. А ми з вами, дурні, будемо платити за ту упаковку два рази. Перший раз вона закладена у вартості товару, а другий раз з вас здере магазин. Коли б так сильно переживали за екологію, а не за прибутки магазинів, то зобов"язали б магазини надавати паперову або екологічну тару.
Александр - 1 Показати IP 18 Січня 2022 17:04
Прийдеться ТАМ - ТАМу понизить цены на пакеты до минимальных..
Олесь Показати IP 18 Січня 2022 17:31
Треба шити торбу та ідти жебракувати.
Комсомолочка до Олесь Показати IP 18 Січня 2022 18:36
Шити торбинки це реально вихід. Колись перші кульочки прали і сушили по кілька разів, а теперішні не такі міцні.
Стас Показати IP 18 Січня 2022 18:27
Не сціте прорвемось
скептик Показати IP 18 Січня 2022 18:37
держава як завжди вирішує проблеми через ЗП. навіщо займатись переробкою відходів. простіше з людей здерти гроші і зробити видимість бурхливої діяльності
Нострадамус Показати IP 18 Січня 2022 19:39
А де альтернатива пластиковим пакетам? Де папiр, де паперовi пакети? А тi усi упаковки з чипсiв, печива, цукерок та iншого хiба не забруднюють природу...? Якийсь театр абсурду!...
Анонім Показати IP 18 Січня 2022 20:32
На мій погляд, це ще один варіант разово зрубити бабла. В Україні вже всі проблеми, наразі, вирішені. Тільки одна біда - пакети. В Польщі використання пакетів вільне, безкоштовне. Ми як дурні, починаємо все не з тої сторони. Цікаво, а чому зараз вільний свободолюбивий український народ мовчить?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus