USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

В Україні запускають Офіс пацієнта: як він працюватиме

21 Вересня 2019 11:54



Міністр охорони здоровʼя Зоряна Скалецька розповіла, що запускає Офіс пацієнта — нову структуру, що працюватиме як гаряча лінія для прийому скарг, але ефективніше і не лише у телефонному режимі. Очолить його сама Скалецька.



Радник міністра Дмитро Раімов розповів theБабелю, як саме працюватиме Офіс і чим він відрізняється від вже існуючих структур.











Що робитиме Офіс пацієнта?



Він має стежити за тим, щоб права пацієнтів дотримувалися. Наприклад, в Офіс можна буде поскаржитися на неякісне медобслуговування, корупцію та хамство лікарів. Каналів звʼязку буде кілька: телефон, месенджери або особиста зустріч у МОЗ. Скарги та пропозиції розподілятимуть по фахівцях, деякі одразу розглядатиме сама Скалецька.


Що відбувається зараз?



Зараз скаргу можна подати на гарячу лінію або написати листа. Але в МОЗ впевнені, що ця система працює неефективно: на листи чиновники реагують рідко, а на гарячу лінію складно додзвонитися. Вона залишиться як частина нового Офісу.


Як Офіс пацієнта вирішуватиме мої проблеми?



Якщо пацієнт розповість, що лікар поводиться неетично, у лікарні брудно чи немає ліків, Офіс порадить міністру направити туди перевірку. А якщо пацієнт постраждає від лікарської помилки чи побачить, що лікар бере хабар, то юристи Офісу допоможуть скласти заяву в поліцію. Такі випадки міністр контролюватиме особисто. В Офісі пацієнта буде секретаріат, чия функція — рекомендувати міністру рішення. Якщо проблему пацієнта так і не вирішать, тоді перевірятимуть співробітників Офісу.


Як я дізнаюся, що мою проблему вирішують?



Алгоритм зворотного звʼязку поки розробляють. Повідомляти пацієнтів будуть змістовно, а видавати їм відписки заборонять.


Коли запуститься Офіс і скільки на нього витратить держава?



Офіс обіцяють представити до кінця вересня. Окремий бюджет на нього не виділятимуть — у будівлі МОЗ є вільне приміщення. Для запуску потрібно лише управлінське рішення Скалецької



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лікар Показати IP 21 Вересня 2019 13:07
А офіс лікаря не планують зробити? Якщо хамовитий пацієнт поливає брудом весь персонал, бо вважає, що всі перед ним мають бігати на задніх лапках. Куди лікареві звертатись? Привикли тих лікарів мати ні за що... З корупцією серед лікарів вони боротися будуть... Ви таможні потрясіть, депутатів, суддів. Так ні, стрьомно. Бо по шапці можна получити. А лікарі що зроблять? Хай сидять там тихо і за копійчану зарплату прогинаються перед кожним хамовитим. Бо інакше скарга на гараячу лінію... Задовбали вже.
123 до Лікар Показати IP 21 Вересня 2019 17:41
Що б не створювали офіс лікаря, пацієнта, чи контору пацієнта чи лікаря, суть не міняється. В переважній більшості люди не мають елементарної культури спілкування, не вміють нормально аналізувати. Живуть по принципу хочу вже і все, а те що самі нічого не міняють, навіть елементарно в самосвідості, то це най буде. Проблеми не лише в лікарнях, а всюди, просто мають іншу специфіку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus