USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україні затвердили новий стандарт дошкільної освіти: чого чекати дітям

12 Січня 2021 22:26
Новий стандарт дошкільної освіти дозволить продовжити реформу для дітей з урахуванням наступності між садочками та школами. Цей базовий компонент для дошкілля затвердили 12 січня 2021 року.

Відповідний наказ розмістили на сайті Міністерства освіти і науки України. Там наголошують, що дошкільна освіта є стартовою платформою особистісного розвитку дитини, повідомляє 24 канал.

Міністр освіти і науки запевняє, що новий стандарт забезпечить підвищення якості дошкільної освіти в Україні та приведення її до відповідності міжнародним стандартам.

"В основу документа покладено ідеї гуманістичної педагогіки, патріотичного та громадянського виховання, а також солідарної відповідальності держави, громади, родини, фахівців, причетних до піклування, догляду та розвитку дошкільнят", – додав Сергій Шкарлет.

У МОН додали, що наступність між дошкільною та початковою освітою простежується й через формування наскрізних умінь.

Зокрема, діти повинні будуть вміти виявляти ініціативність, керувати емоціями, висловлювати і обґрунтовувати власну думку, критично мислити, ухвалювати рішення, розв’язувати проблеми та працювати в колективі.

Вимоги до компетентностей дітей визначено за такими освітніми напрямами:

- особистість дитини;

- дитина в сенсорно-пізнавальному просторі;

- дитина в природному довкіллі;

- гра дитини;

- дитина в соціумі;

- мовлення дитини;

- дитина у світі мистецтва.

Виконання вимогом цього Стандарту забезпечується з урахуванням нахилів, здібностей, індивідуальних психічних і фізичних можливостей дитини у найбільш оптимальній для неї формі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
пенсіонерка Показати IP 12 Січня 2021 23:16
Для чого рабам освіта?
Инкогнито Показати IP 29 Січня 2021 21:40
Де конкретика? Програма нова? Те що написано тут ми виконуємо по програмі " Впевнений старт". Чим ще нас можна здивувати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus