USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Україні з'явилася уповноважена із захисту державної мови

27 Листопада 2019 17:19
Кабінет міністрів України призначив Тетяну Монахову уповноваженим із захисту державної мови.

Про це народний депутат від партії ЄС Олексій Гончаренко написав у своєму Telegram-каналі, повідомляє УНІАН.

«Уповноваженим щодо захисту державної мови Кабмін призначив Монахову Тетяну Василівну», – написав він.

Монахова закінчила Миколаївський державний педагогічний університет імені Сухомлинського за спеціальністю «Учитель української мови і літератури та англійської мови й зарубіжної літератури». 2015 року захистила докторську дисертацію на тему «Сучасні стратегії текстотворення в українській мові» в Одеському національному університеті імені Мечникова.

Монахова – завідувачка кафедри журналістики Чорноморського національного університету ім. П. Могили.

Як повідомлялося, завданнями такого уповноваженого є: захист української мови як державної; захист права громадян на отримання державною мовою інформації та послуг у сферах суспільного життя на всій території України й усунення перешкод та обмежень у користуванні державною мовою. Уповноважений забезпечує моніторинг виконання законодавства про державну мову й державних цільових програм; розглядає скарги фізичних і юридичних осіб на дії та бездіяльність органів влади щодо дотримання вимог законодавства про державну мову; спрямовує до низки органів подання про проведення службових розслідувань і притягнення до дисциплінарної відповідальності посадових осіб, винних у порушенні законодавства про державну мову; складає протоколи та застосовує стягнення тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus