USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні з'явиться нова 10-гривнева монета

18 Листопада 2020 08:15
В Україні з 19 листопада введуть в обіг пам’ятну монету номіналом 10 гривень, присвячену Державній прикордонній службі Збройних Сил України.

Як повідомляє пресслужба Нацбанку, вона виготовлена зі сплаву на основі цинку. Тираж монети – 1 млн штук, пише Обозреватель.

В НБУ нагадали, що монета присвячена правоохоронному органу спеціального призначення, на який покладаються завдання щодо забезпечення недоторканності державного кордону.

«Одним з обов’язків Державної прикордонної служби України є участь у взаємодії зі Збройними Силами України та іншими військовими формуваннями у відбитті вторгнення або нападу на територію України збройних сил іншої держави або групи держав», – сказано у повідомленні.
На аверсі монети розміщено: вгорі – малий Державний Герб України, під яким напис УКРАЇНА; у центрі – емблема ДПСУ; унизу написи – 10 ГРИВЕНЬ 2020; стилізовані гілки: лаврова та калинова. Логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України.
На реверсі монети розміщено: вгорі написи – ДПСУ, під якими – обрис карти України, унизу – символічний прикордонний стовп, праворуч і ліворуч – композиції, що символізують діяльність прикордонників у повітрі, на суші і в морі.
Нагадаємо, Національний банк України з 3 червня 2020 року ввів в обіг монети номіналом 10 гривень, які поступово замінять відповідні банкноти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Трамп Показати IP 18 Листопада 2020 10:30
У них карта з помилкою
Нострадамус Показати IP 18 Листопада 2020 12:54
Задовбали своiми монетами! До них треба ще лупу i торбочку шити тряпчану, як за царя-гороха. Що не зроблять, а все щоб людям нагадити.!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus