USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

В Україні з'явився перший музей АТО

26 Травня 2016 08:47
У Дніпрі створили вуличну експозицію, присвячену війні на Сході. Почути історію боїв можна від їхніх учасників, за екскурсоводів тут — бійці АТО, також волонтери та історики.

Про це повідомляє "Канал 24".

Організатори музею "Шлях Донбасу" намагалися відтворити тут справжнє поле бою: військова техніка, інсталяція Донецького аеропорту, розстріляні назви населених пунктів та дорожні знаки. Дещо привезли із гарячого Сходу, деякі експонати створювали тут. Таблички з назвами міст-героїв обстрілювалися штучно, спеціально для музею. Та з розрахунком — відповідно до інтенсивності боїв у кожному з населених пунктів.

Найбільше емоцій у відвідувачів викликає скульптура солдата та дитини. Назвали "Подяка" — і неспроста. Адже вона розповідає реальну історію військового, який врятував маленьку дівчинку з палаючої автівки.

Створити музей АТО задумали ще минулоріч. Впродовж року збирали експонати та самотужки створювали необхідні декорації та елементи. До роботи бралися усі: від політиків до волонтерів.

"У нас тут радники губернатора цвяхи забивали, стрічки крутили, привозили все, що є, і камені клали. Тут і заступники губернатора працювали, і волонтери віддавали свій час для всього. І, природно, паливом допомагали меценати, щоб привезти експонати", — розповів радник голови Дніпропетровської ОДА, старший лейтенант ЗС України Іван Начовний.

Ті, хто потрапив сюди, кажуть: емоції пробирають до кісток.

Музей працюватиме безкоштовно, аби більше людей могли дізнатися гірку історію, яка твориться сьогодні на сході.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus