USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

В українську систему «розумного» опалення інвестували €134 тисячі

7 Січня 2016 09:00
Український стартап, котрий розробляє «розумну» систему опалення будинку, отримав близько 134 тисячі євро інвестицій на німецькій краудфаундинговій платформі.

Про це повідомляє AIN.UA

Українсько-німецький проект eCozy в 2014 році успішно зібрав кошти на Indiegogo. Зараз проект запустив кампанію на німецькій платформі seedmatch.de (вона призначена для інвестування в німецькі стартапи). На даний момент стартап вже зібрав 134 000 євро, а кампанія триватиме ще 52 дні. Всього проект планує отримати близько 150-200 000 євро.

«Ми, напевно, перший український стартап, який зібрав такі кошти не через pre-sales крауд-платформи Indiegogo або Kickstarter, а через платформу для крауд-інвестування в акції підприємства (equity-based funding)», - пояснює керівник стартапу Кирило Злобенко.

Інакше кажучи, на Seedmatch.de користувач не оформляє попереднє замовлення на продукт, а вкладає гроші в сам стартап.
Команда eCozy працює над системою з «розумних» термостатів з тачскрін-керуванням, які кріпляться до радіаторів і стежать за їх температурою. Вони ж пов’язані з центром управління і додатками для iOS і Android. У компанії стверджують, що за допомогою цього рішення можна заощадити до 30% плати за опалення.

Стартап створений у серпні 2013 року, вже отримав англійські інвестиції. Його засновник і CEO Андрій Холодов - родом з Харкова, але вже багато років живе в Німеччині. У стартапа - українська команда і два офіси - у Мюнхені і Харкові.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus