USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В українських школах з’являться «вихователі безпеки»

21 Вересня 2021 14:59
Про суть проекту «Безпечне дитинство» та очікуваний ефект від його впровадження розповіла заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко у ефірі одного з телеканалів.

Про це повідомляє УНН.

З початку 2021 року було зареєстровано майже 3 тисячі кримінальних правопорушень, вчинених або дітьми, або за їх участі. Стільки ж злочинів проти самих дітей.

«Міністерство внутрішніх справ фокусується на темі безпечного середовища для дітей. «Безпечна школа» – один із компонентів масштабного проекту «Безпечне дитинство», який був нещодавно презентований міністром Денисом Монастирським. Проект спрямований на створення безпечного середовища для дітей, захист їх прав та законних інтересів», – зазначила Катерина Павліченко.

За її словами, МВС планує посилювати та збільшувати поліцейську присутність в школах.

«Разом з Міністерством освіти і науки ми зараз опрацьовуємо проект «Вихователь безпеки». Це будуть не поліцейські, а вихователі, які пройдуть відповідний відбір і навчання на базі навчальних закладів системи МВС. Вони будуть розуміти специфіку роботи з дітьми орієнтуватися в тих проблемах, які сьогодні є, в тому числі в законодавчій площині, а також орієнтуватися на міжнародні практики», – повідомила Катерина Павліченко.

Вихователі безпеки будуть постійно перебувати в школах та стануть сполучною ланкою між поліцейськими офіцерами і батьками, дітьми, адміністрацією шкіл. В разі, якщо буде інформація, на яку потрібно реагувати, вони передаватимуть її до поліції і в тісному контакті працюватимуть з правоохоронцями задля створення безпечного середовища в школі.

«До цього проєкту долучаються наші міжнародні партнери UNICEF, наразі ми вже напрацьовуємо тематичний план, за яким будемо навчати вихователів безпеки. Бажання та вміння працювати з дітьми – один з ключових аспекртів для таких вихователів. Якщо це невеликі школи, розташовані поруч, то на кілька шкіл може бути один вихователь безпеки», – сказала заступниця міністра внутрішніх справ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus