USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

В Україну можуть ввести миротворців ООН

14 Квітня 2014 16:17
Україна не проти того, щоб провести спільну антитерористичну операцію на сході з миротворчими силами ООН.

Про це сказав виконувач обов’язків президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов під час телефонної розмови з Генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу ВР.

Зокрема, як йдеться в повідомленні, під час розмови сторони обговорили ситуацію, що склалася на сході України.

Зі слів Турчинова, ситуація на сході України, зокрема в Донецькій та Луганській областях, повністю повторює той сценарій, який розігрувався Російською Федерацією в Криму.

«Російська Федерація надсилає на схід нашої країни спеціальні підрозділи, які захоплюють зі зброєю адміністративні приміщення та своїми діями ставлять під загрозу життя сотень тисяч наших громадян», - сказав він, пояснивши, що ситуація різниться від тієї, що була в Криму, «тому що більшість населення не бажає підтримувати сепаратистів».

Керівник парламенту повідомив, що зараз розпочалася великомасштабна антитерористична операція, щоб захистити цивільне населення країни.

«Українські громадяни просять владу захистити їх від тероризму та озброєних злочинців. Ми не можемо залишити наших громадян наодинці з озброєними терористами, які погрожують їх життю та здоров'ю та намагаються розірвати країну на шматки», - сказав він.

Разом з тим Турчинов наголосив, що влада вживає заходів, «які повинні стабілізувати ситуацію в регіоні».

Зокрема, мова йде про реформування законодавства в частині децентралізації влади.

«Йдеться про суттєве розширення повноважень територіальних громад, формування виконавчих органів влади місцевими радами, розширення матеріальної та фінансової самостійності регіонів», - зазначив керівник парламенту.

Він наголосив, що влада готова співпрацювати з представниками громадськості з усіх регіонів України для того, щоб з усіма налагодити конструктивний діалог, «але тероризму та російській агресії ми будемо протистояти».

Крім того, аби світова спільнота засвідчила правомірність дій українських правоохоронців та військових в ході антитерористичної операції, Турчинов запропонував Пан Гі Муну провести спільну операцію з миротворчими силами ООН.

«Ми не заперечуємо і вітаємо, якщо за вашою допомогою буде проведена спільна антитерористична операція на сході. Тоді фахівці та спостерігачі самі зможуть засвідчити легітимність та правомірність наших дій», - наголосив він.

У свою чергу Пан Гі Мун зауважив, що влада вжила тих кроків, «які були необхідні для врегулювання ситуації в Україні в цілому та на сході і півдні зокрема».

«Хочу висловити свою повну підтримку як вам особисто, так і народові України. Ви можете повністю розраховувати на ООН як на партнера. Я зроблю все від мене залежне, щоб ситуація якнайшвидше розв’язалася мирним шляхом», - підсумував Генеральний секретар ООН.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Со строны Показати IP 14 Квітня 2014 16:34
За эти сутки воспаленный мозг Турчинова выдал уже третью глобальную идею. Военная операция, проведение референдума, теперь войска ООН. С головой проблемы совсем. Миротоворческие войска ООН не проводят "антитеррористические акции". Они не работают карателями. Может, он их с войсками НАТО перепутал? Дайте же кто-нибудь успокоительное человеку! Или взбадривающее, даже не знаю.
ВВ до Со строны Показати IP 14 Квітня 2014 17:14
Як заговорили добряки. Да миротворчі війска не можуть приймати участь в антитерорестичних операціях, але можуть бути спостерігачами і виступити гарантами безпеки цивільного населення. Нажаль з такими темпами і професіоналізмом наших генералів може бути пізно. Нехай чудаки з ПС, які принижували Беркут Сокіл, накінець покажуть свій патріотизм по захисту цілосності України, нажаль кишка тонка
НЕЛУЧАНИН до ВВ Показати IP 14 Квітня 2014 17:16
дайте зброю, побачите
Анонім до НЕЛУЧАНИН Показати IP 14 Квітня 2014 22:39
якщо буде зброя- повідомте всіх, я теж назбираю людей 150, які готові захищати Україну своїм життям
НЕЛУЧАНИН до Со строны Показати IP 14 Квітня 2014 17:15
коментар було видалено
Хунта Показати IP 14 Квітня 2014 16:38
коментар було видалено
Говорят Показати IP 14 Квітня 2014 16:48
коментар було видалено
Со стороны до Говорят Показати IP 14 Квітня 2014 16:52
коментар було видалено
НЕЛУЧАНИН Показати IP 14 Квітня 2014 17:18
парашка розвязує громадянську війну на південному сході. війська ООН не завадили б
Анонім до НЕЛУЧАНИН Показати IP 14 Квітня 2014 18:30
http://www.youtube.com/watch?v=oCc3c0Xwbek
Анонім до НЕЛУЧАНИН Показати IP 14 Квітня 2014 21:11
если Москва разрешит..
Валерій Показати IP 15 Квітня 2014 09:58
А ці то нащо тут потрібні! Обнагліли!
Валерій Показати IP 15 Квітня 2014 10:01
Ця худоба вже совісті зовсім немає!
Валерій Показати IP 15 Квітня 2014 10:03
Введуть ООН я стану на сторону Росії!!
Валерій Показати IP 15 Квітня 2014 10:04
І я на відміну тих пацанів, що понабирали, зброю тримати вмію!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus