USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

В України є реальний шанс викинути Росію з Ради безпеки ООН, - Манн

24 Квітня 2017 22:02
Відомий ізраїльський політичний експерт Соломон Манн на своїй сторінці в Facebook пише про те, що Україна є єдиною країною, яка може змістити Росію з її місця в Раді Безпеки ООН, передає replyua.net.

Юридично в ООН практично нічого не можна зробити без РБ ООН - всі рішення Генеральної Асамблеї носять суто рекомендаційний характер і тільки РБ ООН може щось насправді вирішувати в світовому масштабі. Подолати Росію в РБ ООН неможливо. Прибрати члена РБ ООН з цього вищого органу міжнародної регуляції - теж неможливо. Як пише Манн, юристи США «розкопали», що Росія - незаконний член РБ ООН.

За словами експерта, в момент утворення РБ ООН країна РРФСР, чиїм законним правонаступником є ​​нинішня РФ, так і не увійшла в ООН. Замість цього в ООН увійшов СРСР і став від всієї країни членом ООН і членом Радбезу. Також в ООН увійшли тоді Україна і Білорусь. Після розпаду СРСР Росія не стала входити в ООН на загальних підставах, бо тоді вона не змогла б стати членом Радбезу ООН.

Росія домовилася з усіма республіками СРСР і оголосила себе з їх згоди правонаступником СРСР, зобов'язавшись сплатити всі борги Союзу і прийнявши на себе всі без винятку його зобов'язання.

Як правонаступник СРСР, РФ і підписувала Біловезькі угоди. Юристи обговорювали варіант, що буде, якщо Україна подасть на розгляд Генеральної Асамблеї вимогу денонсувати угоду про правонаступництво Росії через порушення нею Біловезьких угод і нападу на Україну з анексією території Криму. Американські правознавці вважають, що Путін зробив дурість, захопивши Крим, але подвійно нерозумно було скасовувати заднім числом рішення органу влади СРСР про передачу Криму Україні. Цими діями верховний орган влади Росії де факто підтвердив порушення правонаступництва РФ по відношенню до СРСР. Таке рішення не потребують затвердження СБ ООН в складі Росії, так як попереднє рішення про кооптації Росії як правонаступниці СРСР вирішувалося без її участі - вона тоді не була навіть членом ООН.

«Юридично, Україна - єдина країна в світі, яка може вирішити долю Росії в ООН. Тому, коли я говорю, що повернення Криму це не зовсім зі сфери фантастики, я говорю обгрунтовано. Раніше у Росії не було причин бажати розділу України на Схід і Захід, Росії було вигідно залишити Україну, такою як вона є, тому що вона не становила для Росії ні інтересу, ні погрози. Тепер, коли з'явилася загроза, Росії стало вигідно, щоб країна, яка становить в світі для неї небезпеку, поміняла свій статус. Тоді Україна стане недієздатною для розірвання домовленостей про правонаступництво, бо сама повинна буде доводити своє правонаступництво», - підсумував Соломон Манн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
правда Показати IP 24 Квітня 2017 22:26
в України з нинішнім ку\ерівництвом є реальний шанс бути в ду......3, 14
корінний лучанин Показати IP 24 Квітня 2017 23:12
Дурень думкою багатіє.
Анонім Показати IP 25 Квітня 2017 03:10
Ох ,,,ть в Фейсбуке жи решил мировые проблемы,а долг ссср никто на себя не взял
Ростов Показати IP 25 Квітня 2017 09:14
Интересное предложение. Ждем результата .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus