USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 43.10 43.40
  • PLN 9.90 10.12

В уряді ФРН прокоментували вбивство у Німеччині двох українців

29 Квітня 2024 17:15
Німецька держава не буде толерувати злочини проти українців, яких наразі в країні перебуває дуже багато.

Про це заявив речник федерального уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт на брифінгу в понеділок, 29 квітня, коментуючи резонансне вбивство двох українців наприкінці минулого тижня, передає кореспондент Укрінформу.

Речник заявив, що інцидент викликає велике занепокоєння.

«Зрозуміло, що нічого подібного ми на нашій території толерувати не можемо та не будемо. Українці, які втекли до нас від російської агресивної війни, мають почуватися тут у безпеці», – підкреслив він.

Щодо мотивів і обставин злочину Гебештрайт закликав не робити висновків до завершення слідства, яке проводять правоохоронні органи Баварії. Фактом є те, що двоє громадян України були вбиті «російсько-німецьким злочинцем».

Тим часом видання Spiegel пише, що 57-річний громадянин Росії, якого підозрюють у вбивстві українських військових 27 квітня в німецькому місті Мурнау, міг бути п’яним. Водночас мотив вбивства наразі не з’ясовано, пише Європейська правда.

Згідно з даними поліції, злочин стався на території торгового центру в Мурнау. За словами поліції, все відбулось у місці, «де люди зустрічаються і п’ють пиво».

Підозрюваного 57-річного громадянина Росії поліція затримала у нього у квартирі. Він без опору дав себе затримати. Росіянин був п’яний і зізнався у скоєному. За його словами, з українськими чоловіками у нього виникла сварка.

Поки немає інформації про те, чи виявили вміст алкоголю в крові потерпілих українців.

За даними поліції, ймовірно, чоловіки були знайомі. Як сказав Bayerischer Rundfunk міністр внутрішніх справ Баварії Йоахім Геррманн, є свідки, які бачили чоловіків разом раніше.

За словами Геррмана, «немає переконливих ознак», що «це було, так би мовити, відображенням протистояння між Росією та Україною». Натомість, стверджує Геррман, є вказівки на те, що «у всіх учасників (суперечки) було багато алкоголю».

За словами речника поліції, відповідних результатів аналізу крові поки немає.

Як повідомляли, повідомлення про двох чоловіків з тяжкими пораненнями у Мурнау надійшло близько 17:20 у суботу, 27 квітня. На час приїзду медиків один із них вже помер. Другий, що теж мав тяжкі поранення, невдовзі помер у лікарні.

У МЗС України повідомили, що загиблими виявилися двоє українських військових, які перебували у Німеччині на реабілітації.

У неділю 57-річному росіянину, затриманому після цього злочину, обрали запобіжний захід.

Нагадаємо, росіяни у Німеччині вбили матір та дочку та викрали у них немовля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus