USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В Устилузі призупинив роботу митно-пропускний пункт. ОНОВЛЕНО

23 Червня 2016 20:49
Устилузькі митники затримали декілька автомобілів, які везли тканину в Україну. Провівши кілька годин в очікуванні, що їх пропустять на територію України, люди вийшли майже до межової лінії пункту та перекрили рух транспорту із польської сторони, - про це повідомляє БУГ.

Із журналістом БУГу зв’язалась пані Галина, яка розповіла, що вона своєю автівкою та ще кілька водіїв везли в Україну тканину. Наголосила, що все в межах норми та згідно чинного законодавства. Проте митники їх затримали та вимагали сказати, звідки і для кого везуть товар. Тобто, суть проблеми в так званій “перекидці товару” через державний кордон.
На самому митному пункті журналістам вдалось поспілкуватись із людьми, які вийшли до прикордонного пропуску та закрили рух транспорту з польської сторони. Так, жінки розповіли, що митники затримали 27 автомобілів з однотипним товаром (тканиною) та не відпускають, вимагають сказати для кого везуть. В свій захист люди стверджують, що везуть все у встановлених межах (50 кілограм на людину і не більше 350 євро).

З іншого боку, через порушення порядку на митно-пропускному пункті був закритий в’їзд на митницю. Біля брами зібралося понад 50 автомобілів, а також біля 300 в межах сервісної зони. Як розповіли чоловіки, за 4 години автівки не зрушили з місця.

До слова, дії громадян, які перешкоджали руху транспорту, були розцінені як протиправні, тому викликали патрульну поліцію. Проте, це не вирішило ситуації.

Близько 19-ї години прикордонники прийняли рішення. Для того, щоб стабілізувати ситуацію – дозволити пішки перейти на українську сторону. Зокрема це рішення викликане тим, що на пункті пропуску “застряг” автобус. Ще один автобус прямує із України до Польщі і теж чекає, коли вирішиться ситуація.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
xa-xa Показати IP 23 Червня 2016 23:55
колись спирт возили , сиґарети , а тепер значиться на тканини перейшли...небійсь родичі всі , або односельчани ..западло по різним пропускним пунктам роз'їхатись..так вони так і поперли паравозіком... Тепер те стадо ґраницю заблоковало ...леґальнінько все ґоворите ? Машини на штраф стоянку , а їх копом в дупу з кордону - кордон - то не шарашкіна контора ! А хозяїн тканини сам відізветься , або нє , як йому не було ґрошей податок державі заплатити , то і тканина не треба...
Турист Показати IP 24 Червня 2016 01:04
Із-за таких черги величезі, візи не відміняють і ставлення поляків зневажливе. А ще 99% цих осіб перебувають на обліку в центрі зайнятості і отримують допомогу, субсидію і т.д А депутати щоб проблему вирішити відмінять оцей мінімум на безмитне ввезення. Всіх на список і по інстанціях. Тканину пустити і знайти справжнього власника і розібратись з хитрожопим. Хто буде казати що нема роботи і нема хліба - то Кромберг людей возить з усіх сіл і т.д. Прості люди подорожуючі не повинні страждати і до цих осіб приріівнюватись!!!
Юрист Показати IP 24 Червня 2016 01:08
Схема давно відома: на польській стороні фура розвантажується. На легковиках в межах норми вантаж провозять сотня людей через митницю. На українській стороні опиняється фура товару без сплати жодної копійки в бюджет. Тільки це робилося за участі митників і прикордонників. А тут власник товару забув приїхати і оплатити. По закону митники не праві, громадяни везуть в дозволених межах.
Юристу Показати IP 24 Червня 2016 07:54
Як би платили , то не тирчали зараз на кордоні ...А як з тим , що зашла підозра про ухилення від сплати податку ? А як з блокуванням праці кордону ? Я би їх там потримав...аж покі самі додому не запросяться...а ще би депорт вліпив на прощання + круґленьку сумму штрафу за блокування праці кордону(Скільки в день митниця заробляе ?) Ну то хай розділять суму на то стадо .
Саган Показати IP 24 Червня 2016 08:00
Влада нестимулює створення робочих місць вот люди і заробляють хто як може.А тут все просто незплатили митникам то ті і не пропускають.
123 Показати IP 24 Червня 2016 08:09
Чоґо бідні ? Бо дурні...не уявляю подібної ситуації десь в цивілізованій країні..хочемо в Европу , а податкі не хочемо платити..Вони тому і живуть краще , бо на свій добробут спільний запрацювали ..а у нас аби вкрасти , аби не заплатити податку , самі себе обдурюем..
Україна Показати IP 24 Червня 2016 08:10
А хто вимушує так поводитись людей? Ви чого це наїхали?!. Люди як можуть так і виживають. Поживіть самі на допомогу з центра зайнятості.Розумники!
Волинянка до Україна Показати IP 24 Червня 2016 09:02
Більш продажного посту, ніж Устилуг - годі й шукати! Чого вони всі пруть на Устилуг, а не на Угринів?! Тому що на Угринові більше порядку! на Устилузі черга 70 машин, але насправді в кілька разів більша, бо є хитродупі, які продають чергу. А перекидку бачила на власні очі. Саме смішне, коли з черги виїжджають автомобілі і стають на обочину чи повертають назад - не їхня зміна.Або коли перевірка приїжджає - на посту тоді "сквозняк" - за кілька хвилин проходиш контроль. І всі такі правильні тут, всі обурюються - люди, не дуріть ні себе, ні когось!
Толік до Україна Показати IP 24 Червня 2016 09:47
Роботу знайти можна і в Україні, тільки працювати не кожен хоче. Багато хто хоче мати гроші без напрягу
Анонім до Україна Показати IP 24 Червня 2016 10:59
То чому знову на Київ не йдуть,значить влаштовує життя холопів. Або на заробітки хай їдуть,а не скиглять.
працюючий до Україна Показати IP 24 Червня 2016 12:09
роботи немає? не сміши мої підкови, просто краще постояти в черзі пів дня, чим працювати, хто хоче працювати працює і в селах находиться робота
Толік Показати IP 24 Червня 2016 09:36
Митники захотіли щоб платили не тільки їм а тим всім перевіряючим які понаїжали з Киева,люди виживають як можуть, дайте людям роботу.
Анонім до Толік Показати IP 24 Червня 2016 11:01
Йдіть до губернаторів і президента,а не жалійтеся один одному на кухні.
103 Показати IP 24 Червня 2016 11:38
Мало того, що перекид роблять, тут, вибачте ясно, як в бiлий день..так ще й всiх треба в дураках залишити, нагло в очi брехати й кричати, що то не правда! Ото ж менталiтет...ну-ну........ жах та й годi! Люди, коли ж ми(ви) такими стали?! Складається враження, що й очi б викололи через брехню, доказуючи, що правда!
Очевидець Показати IP 24 Червня 2016 13:47
Митники хочуть підняти плату, бо їм все мало платять, от і вирішили з простого народу збити бабки.
Лучанка до Очевидець Показати IP 24 Червня 2016 15:30
не порушуйте - проїдете безкоштовно! асвоїми порушеннями стимулюєте до порушень і митників.
5.10 Показати IP 25 Червня 2016 07:48
Митники не праві. Норма є норма. Тим хто каже за податки - поцікавтесь скільки ми їх платимо( це ...здєц). Не забувайте - чим дешевша перекидка , тим Ви шановні дешевше вдіваєтесь, пєте каву з італії, зубки чистете пасточкю , шоколадки Шогетенки їсте з дівчатками, Фраголіно пєте.... А якби платити в державу все по повній - ТО ІДІТЬ В СУПЕРМАРКЕТ І ТАМ КУПІЙ ПАЧЕЧКУ ЛАВАЗИ , а потім на базарі порівняй ціну - і охір*й !!!!
Так ото ж.. Показати IP 25 Червня 2016 09:32
Не про наші кішені нешановний ви піклуєтесь , а про свої в першу черґу.. Бо податкі - це впливи до казни , як вище панночка написала , їй мало по безробіттю платять (бо той дядя , один , сотий , тисячний , не спішить туди докладатися ... Знаєте коли в Україні лад буде ? Коли людям дойде - що спільне - це і моє , і уникати сплати податків - то не фер...значить не скоро , принаймі не в найблищому майбутньому...ментальність не позволяє...(((
do 5.10 Показати IP 25 Червня 2016 09:39
І ще...знаєте що би зробили німці в подібній ситуації ? Заложили би !!! І то перший кому той ,,добродій,, за певну квоту запропоновав в такій спосіб перевезти йому товар.. Тому ми до них , як вдасться за певну квоту відкрити візу , по каву , пасту до зубів і бутів в Німеччину їздимо ...не так ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus