USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В ЄС хочуть продовжити термін дії ковід-паспортів до червня 2023 року

14 Червня 2022 12:58
Євросоюз подовжить термін дії цифрових паспортів вакцинації проти COVID-19 (EUDCC) ще на рік – до червня 2023 року. Термін дії чинних ковід-паспортів завершується 30 червня.

Про це спільне рішення Європарламенту та Ради ЄС повідомляється на сайті Європарламенту, пише Кореспондент.

Цей крок обґрунтований прагненням гарантувати громадянам ЄС свободу пересування у разі появи нового штаму коронавірусу, якщо його визначать таким, що становить загрозу для життя людей, зазначає пресслужба Європарламенту.

Учасники обговорень домовилися, що держави-члени ЄС мають утримуватися від запровадження додаткових обмежень на вільне пересування для власників EUDCC. Запроваджувати будь-які обмеження на пересування можна буде лише в інтересах охорони громадського здоров’я, у разі виникнення такої потреби та якщо вони не будуть призводити до дискримінації.

«Ми сповнені рішучості повернутися до необмеженої свободи пересування», – прокоментував рішення Європарламенту та Ради ЄС єврокомісар з питань юстиції та дотримання верховенства права Дідьє Рейндерс.

Він схвально оцінив той факт, що багато держав ЄС на сьогодні зняли всі обмеження на поїздки, у тому числі відмовилися від вимоги надавати сертифікат про щеплення від коронавірусу або результат негативного тесту чи довідку про те, що пасажир нещодавно хворів на COVID-19. «Однак епідеміологічна ситуація може швидко змінитись», – застеріг єврокомісар.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus