USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

В Європі представили Україну аграрну

10 Жовтня 2014 09:35
Віра Ульянченко заявила в Брюсселі, що очолювана нею партія «ЗАСТУП» відстоюватиме інтереси українських аграріїв в процесі євроінтеграції.

Так, в Брюсселі розпочалася міжнародна конференція «Європейський аграрний діалог», ініційована партією «Всеукраїнське аграрне об’єднання «ЗАСТУП».
В ній взяли участь депутати Європарламенту, представники аграрних асоціацій Франції, Німеччини, Польщі, Греції, Угорщини та Литви. На форумі йшлося про те, що підписана Угода про асоціацію з ЄС і зона вільної торгівлі відкривають величезне поле для співпраці, зокрема створення нових бізнес-проектів у агросекторі.

Представники «ЗАСТУПу» презентували потенціал українського села і назвали пріоритетні галузі для інвестування, а також заявили про намір впроваджувати в Україні успішний європейській досвід агрополітики та захищати вітчизняного сільгосптоваровиробника в процесі євроінтеграції.

«Ми близькі як ніколи, проте для Європи моя країна багато в чому залишається terraincognitа. Тепер дуже важливо здолати цей комунікативний розрив. Ми прагнемо широкого діалогу з європейськими партнерами і вдячні за сьогоднішню відверту розмову», — сказала лідер політичної партії «ЗАСТУП» Віра Ульянченко.

«ЗАСТУПівці» зазначали, що перспективність аграрного сектору України доведена тими результатами, яких наші аграрії досягають навіть за сьогоднішніх скрутних часів. Зараз сільське господарство залишається чи не єдиною галуззю, яка демонструє зростання. Україна залишається світовим лідером із виробництва соняшника, кукурудзи, пшениці. Але на цьому аграрний потенціал Україні не вичерпано.

«Фермери та сільгосппідприємства не можуть комплексно реалізувати аграрний потенціал країни. А як ви бачите — він величезний. Головна проблема — корупція та байдужість влади, що необхідно негайно усунути», — зауважив заступник лідера партії «ЗАСТУП» Геннадій Новіков.

Представники «ЗАСТУПу» підкреслюють, що подолати ці негативні явища допоможе європейський досвід. Народ України твердо визначив курс розвитку - це шлях співпраці з Європою з подальшим вступом України до Євросоюзу. Однак, як підкреслив один з лідерів партії «ЗАСТУП» Володимир Хоменко, перехідний період не повинен стати потрясінням для вітчизняних сільгоспвиробників.
Тягар адаптації має лягти на державу, яка повинна докласти всіх зусиль, щоб при вступі до ЄС були захищені інтереси українських аграріїв.

«Угода з ЄС дає колосальні можливості для нашого товаровиробника, водночас це вимагає серйозної підготовчої роботи суспільства та влади, зокрема сільських жителів до нових вимог», - акцентував Володимир Хоменко, і додав, що «ЗАСТУП» іде до парламенту саме з метою відстоювання інтересів села, зокрема, у зовнішньоекономічних стосунках.

«52 мільярдів євро - це бюджет компенсацій та дотацій для європейських фермерів. Україна зобов'язана також брати участь в їх розподілі, інакше виробники сільгосппродукції з України не зможуть не тільки не конкурувати, але і вижити», — відмітив Володимир Хоменко.

Нагадаємо, що «ЗАСТУП» - це нова партія в українському політикумі, яка заявила про себе як про єдиного захисника інтересів аграріїв та усіх жителів селянської України. Партія бере участь в дострокових парламентських виборах і значиться в бюлетені під №7. В списках партії – 60 відсотків сільських жителів, сільські та селищні голови, фермери, сільська інтелігенція.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
иван Показати IP 10 Жовтня 2014 12:00
коментар було видалено
иван Показати IP 10 Жовтня 2014 12:25
думаете если удаляете коментар относительно комсомолки из одессы бабы вере то она от етого помолодеет : Сохрани Господь от етого заступа и его обитателей-так будет коректней
Джампер Показати IP 10 Жовтня 2014 13:24
Заступ - невдала спроба.
Василий Показати IP 10 Жовтня 2014 17:35
А на фото , это я так понимаю продвинутые аграрии Украины. Очуметь. Куда мы идем. Лучше Правый сектор, Ярош хоть не скрывает чего хочет. Р.S. Не подумайте что агитирую за ПС но видя эти фейсы которые говорят, что они за село, как то не очень верится. Сдается мне, что это проэкт Екатерины Ващук, которая поняла, что ей уже ничего не светит.
Українка Показати IP 11 Жовтня 2014 11:46
- Віра Ульянченко - що Ви знаєте в сільському господарстві, які закони Ви можете приймати для села і землі? Ну не витримати ! Це може Ви мали на увазі , що "Заступ" -партія буде захищати Ваші і Ваших олігархів майно рухоме і нерухоме і ваші мільйони, і дальше красти з бюджетного корита ! Ідіть віддихніть! Ми не хочемо Вашого "Заступу"! Шкоди буде менше! Вже докерувались державою! Дякуємо за Ваше бажання зробити українців" щасливими". Забрехались, накрались, накерувались! Не віримо брехунам!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus