USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

В Луцьку відбулась «Митрополича ялинка»

16 Січня 2013 15:11
Вівторок 15 січня став особливим днем для волинських дітлахів – сиріт, напівсиріт, дітей з багатодітних сімей та таких, чиї родини опинились у складних життєвих обставинах. «Митрополичу ялинку» для них «запалив» митрополит Волинський і Луцький Ніфонт.

Захід відбувся у Палаці учнівської молоді, - інформують організатори.

Програму святкового заходу, з благословення владики Ніфонта підготували викладачі та учні недільної школи, що діє при Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька.

Розпочався захід зі співу тропаря Різдва Христового. Зі словом вітання до присутніх звернувся митрополит Волинський і Луцький Ніфонт. Владика наголосив, що Різдво Христове є великим і шанованим в Україні святом, а особливо люблять його саме діти, адже вони колядками прославляють Новонародженого Богомладенця Христа.

«Нехай любов і милосердя прикрасять цю «ялинку» добрих справ, адже сьогодні, як ніколи, люди потребують любові та милосердя. Хай Всемилостивий Господь з небес рясно посилає вам своє благословення», - сказав владика Ніфонт. Архієрей також побажав малюкам щасливого нового року і шанувати батьків та вихователів, не забувати тих, хто робить їм добро.

Сама концертна програма являла собою оригінальну історію дівчинки, якій ангел допоміг більше дізнатись про Різдво, та навчив не забувати допомагати батькам. Зі сцени лунали святкові колядки.

Своє неабияке знання змісту свята Різдва та колядок продемонстрували і маленькі глядачі. Дехто також декламував і різдвяні віршики.

Завершився захід, за церковним звичаєм, співом кондака Різдва Христового.

«Ми вітаємо один одного в ці дні словами «Христос Раждається!». А Христос народжується у наших із вами люблячих серцях», - сказав наприкінці концерту владика Ніфонт.

Своєю чергою, голова правління Волинського відділення дитячого фонду України Олена Грінченко, заступник начальника управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації Валентина Загрева, начальник управління освіти Ківерцівської райдержадміністрації Світлана Бацмай та начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк подякували митрополиту Ніфонту за проведений різдвяний захід.

А насамкінець юні глядачі з рук митрополита отримали солодкі подарунки.














Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
вова Показати IP 16 Січня 2013 18:33
молодцы

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus