USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

В ОДА знають, як оздоровлювалися волинські діти

1 Грудня 2008 12:04
Під час наради у голови Волинської обласної державної адміністрації Миколи Романюка керівництво управлінь ОДА звітувало про підсумки оздоровлення дітей області у 2008 році. Про це 1 грудня повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
За словами начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Миколи Зайченка, за 2008 рік оздоровлено понад 61 тисячу волинських дітей. Це на 3 відсотки більше, ніж у минулому році. Серед проблем – те, що більшість стаціонарних дитячих таборів має досить значний вік, навіть є такі, які працюють майже півстоліття.
 
Також, за словами пана Зайченка, санаторій «Лісова пісня» і пансіонат «Шацькі озера» у цьому році не оздоровлювали дітей, оскільки не виграли відповідних тендерів. Понад 100 школярів з Волині оздоровлювалися за кордоном. Майже 200 дітей відпочивало в «Українському дитячому центрі «Молода гвардія», а 90 – у Міжнародному дитячому центрі «Артек».
 
Як розповів начальник управління освіти і науки Волинської ОДА Михайло Попович, більшість дітей оздоровлювались у таборах денного перебування, яких нараховувалось в області 528. За словами пана Поповича, якщо там діти не зовсім оздоровлюються, то принаймні відпочивають. У кількох містах та районах Волині батьки самі виділяли кошти для того, щоб їхні діти відпочивали у пришкільних таборах. Всього у них перебувало понад 44 тисячі юних волинян. Проте 3 такі табори так і не розпочали свою роботу через невідповідність санітарним нормам.
 
Заступник начальника управління охорони здоров’я ОДА Іван Грицюк проінформував, що його управлінням проліковано та оздоровлено понад 2,5 тисячі дітей у двох санаторіях області («Дачний» і «Згорани»), а також 1368 чоловік – за межами області у санаторіях «медичного» міністерства. За твердженням пана Грицюка, у санаторії «Дачний» відкрито центр лікування дітей, хворих на дитячий церебральний параліч.
 
Крім того, щодо оздоровлення юних жителів області прозвітувалися заступник начальника головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Волинської ОДА Світлана Ремезовська та начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Алла Онищук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus