USD 39.80 40.08
  • USD 39.80 40.08
  • EUR 39.80 40.08
  • PLN 9.85 10.00

В окремих мисливських угіддях Волині «нема навіть зайчика», бо там ганяють «на джипах із кулеметами»?

31 Березня 2009 18:13
Постійна комісія Волинської обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів не зуміла погодити питання про надання у користування мисливських угідь. Про це 31 березня повідомляє репортер «Волинських Новин».
На порядок денний засідання комісії фактично виносилося одне питання – «Про надання мисливських угідь у користування». За словами голови комісії Олега Кіндера, це питання не може вирішитися в області вже приблизно рік.
Як розповів пан Кіндер, пропонується надати в користування мисливські угіддя на 15 або 25 років сімом суб'єктам господарювання. До цього переліку ввійшли держпідприємства «Горохівське лісомисливське господарство», «Камінь-Каширське лісове господарство», Іваничівська та Луцька районні організації Українського товариства мисливців і рибалок, а також приватні структури МП «Вероніка», ТзОВ «Шацьке мисливське господарство» і ТзОВ «Павлівське мисливське господарство». Такий проект рішення Волиньради підготувало Волинське обласне управління лісового і мисливського господарства.
Депутат Волинської облради Петро Якубук зачитав лист жителів села з Ковельського району. У ньому селяни скаржаться на те, що їм погрожували представники одного з луганських підприємств, яка буцім має у користуванні мисливські угіддя поблизу села.
Начальник відділу мисливського господарства Волинського обласного управління лісового і мисливського господарства Віталій Жабчук заперечив, що структура, названа паном Якубуком має право користування мисливськими угіддями на теренах області. Керівник профільної депутатської комісії Олег Кіндер припустив, що тут може йти мова про самозахоплення угідь і цим повинні займатися правоохоронні органи.
Заступника голови Волинської обласної ради Бориса Загреву турбує те, що є частина бізнесменів, які займаються браконьєрством за допомогою джипів, приладів нічного бачення і кулеметів. Тепер «в окремих лісових угіддях зайчика навіть нема», - стверджує пан Загрева. На його думку, в тих мисливських угіддях, які надані у користування, легше боротися з браконьєрством і там набагато краще розмножуються дикі звірі.
Віталій Жабчук просто на засіданні комісії представив ще одного претендента на користування мисливськими угіддями – ПП «Олвіта», чим викликав незадоволення у пана Кіндера.
Врешті, депутатська комісія взяла первісний проект рішення за основу. Проте після цього начальник Держуправління охорони навколишнього природного середовища у Волинській області Володимир Мирка зазначив, що обласне управління лісового та мисливського господарства не погодило проект рішення з його управлінням, як того вимагає законодавство. Віталій Жабчук неохоче, але підтвердив цей факт.
«Тоді я задаю питання - навіщо ми збиралися?» – поцікавився пан Кіндер. Таким чином, виділення мисливських угідь на Волині знову затягується.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Зелений Показати IP 1 Квітня 2009 10:36
Від бізнесменів на джипах з кулеметами потерпає фауна, несе збитки держава, адже тваринний світ є власністю всього народу України, а не купки "прихватизаторів" на чолі із п.Загревою, який нахапав лісових угідь і влаштовує там оргії на крові знищених в період розмноження тварин. Саме це відбувалось в суботу 14 березня в угіддях п.Загреви - вбили трьох диких свиней, які незабаром повинні були вивести потомство. Саме страшніше в цьому те, що знищенням тварин (полювання в Україні закрито 31 грудня ) займається людина, яка повинна стояти на захисті інтересів держави.
Анонім Показати IP 1 Квітня 2009 12:52
Зелені 1 квітня, 11:55 | 193.200.150.82 Всі оці розмірковування та просторікування про відтворення диких звірів - не що інше як лицемірство, яким прикривають дерибан мисливських угідь на території області, влаштований людьми , які мають можливості впливати на прийняття рішень і п.Загревою зокрема. Вищезгаданий господін, приватизував через підставну фірму "Ольвіта" сім з гаком тисяч гектарів лісових угідь і не зупиняється на досягнутому. На кожну сесію обласної ради Загрева проштовхує проекти рішення про надання йому іще десятків тисяч гектарів угідь. При переході права користування мисливськими угіддями у власність Загреви перейшли безоплатно всі тварини, які проживають на вказаній території, які вирощувались та охоронялись за рахунок держави - і тут з'явився "власник". Питання про надання мисливських угідь на території відповідної ради необхідно вирішувати залучаючи до обговорення широкі маси населення, а не створюючи тиск на сільських голів, які після дзвінка "зверху" (від того ж Загреви)пишуть з переляку рішення ради про погодження надання угідь, яке на сесії ради не розглядалось...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus