USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Острозькій академії презентували книгу «Волинь: дві пам’яті»

11 Вересня 2009 18:33
Презентація книги «Волинь: дві пам’яті», виданої за сприяння посольства Польщі в Україні, відбулася в Національному університеті «Острозька академія». Про це повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує відділ зв’язків з громадськістю Острозької академії, на презентації книги із студентами університету поспілкувалися упорядник видання Марцін Войцехівський, представник посольства Польщі в Україні Ольга Гнатюк та відомий український поет та письменник Олександр Ірванець.
Книга має три частин, куди входять дослідження польськими і українськими істориками подій міждержавних взаємин у ХХ столітті, свідчення та інтерв’ю відомих політичних та церковних діячів і публіцистичні статті, опубліковані за останні 20 років у польській «Газеті виборчій», – пише ОГО.
«Книга спочатку була видана для поляків, які не хочуть українсько-польського зближення, адже основною темою збірки є проблема українсько-польських відносин у ХХ столітті, зокрема оцінка так званої «Волинської різанини» 1943-1944 років», – розповів упорядник видання Марцін Войцехівський.
«Волинь: дві пам’яті» була видана у Польщі ще у 2008 році. Автори зовсім не очікували успіху в продажі, але уже до кінця року наклад примірників був вичерпаний. Тому збірку статей вирішили перекласти на українську мову і презентувати в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus